Astăzi e finala Europa League! Atletico Madrid și Olympique Marseille joacă cu trofeul pe masă

Astăzi e finala Europa League! Atletico Madrid și Olympique Marseille joacă cu trofeul pe masă
| Foto: foto facebook.com/EuropaLeague

Spaniolii sunt favoriți, dar francezii vor avea suporterii de partea lor, în meciul de la Lyon.

Atletico Madrid joacă în a cincea finală europeană a clubului din ultimii cinci ani. După ce au câștigat Europa League în 2010 și 2012, ibericii au pierdut două finale de Champions League, în 2014 și 2016, ambele în fața lui Real Madrid.

La începutul sezonului, echipa lui Diego Simeone a jucat în grupele Ligii Campionilor, dar a terminat pe locul trei în Grupa C, din care mai făceau parte Chelsea sau Roma. Pentru a ajunge în finală, Atletico le-a eliminat pe FC Copenhaga, Lokomotiv Moscova, Sporting Lisabona și Arsenal. Principalul pericol din echipa iberică este francezul Antoine Griezmann. În ultimele 10 meciuri, formația din capitala Spaniei a reușit patru victorii, trei remize și trei înfrângeri.

Diego Simeone a evidențiat calitatea din atacul francezilor, dar are încredere că echipa sa va câștiga trofeul. “Totul este pregătit pentru marea finală. Marseille a crescut foarte mult şi are un antrenor cu multe variante în echipă. Sunt foarte periculoşi, mai ales la mijloc şi în atac. Va fi cu siguranţă un meci greu.

Din momentul în care am fost eliminaţi din Champions League, ne-am gândit la câştigarea acestei competiţii. Am fost consideraţi favoriţi să ajungem în finală şi asta a devenit o responsabilitate pentru noi. Şi uite că am reuşit”, a declarat antrenorul lui Atletico Madrid.

Pentru Marseille a trecut mai bine de un deceniu de când nu a mai evoluat într-o finală europeană. Ultima apariție a fost în Cupa UEFA, în 2004, când a pierdut în fața Valenciei. Francezii au în palmares un singur trofeu european, Liga Campionilor, pe care au cucerit-o în 1993.

Aventura europeană a echipei pregătite de Rudi Garcia a început în turul trei preliminar, în fața belgienilor de la Oostende. Apoi, în play-off, au eliminat echipa slovenă Domzale. Marseille a făcut parte din Grupa I a Europa League, unde a treminat pe locul al doilea, după Salzburg. Celelalte adversare au fost Konyasport și Guimaraes. Până în finală, francezii le-au eliminat pe Braga, Athletic Bilbao, Leipzig și Salzburg. Cel mai important om al echipei este Dmitri Payet. În ultimele 10 meciuri, Marseille a înregistrat cinci victorii, trei egaluri și două înfrângeri.

Antrenorul francezilor și-a lăudat, la rândul său, adversarii, dar speră într-o minune din partea echipei sale. “Avem o şansă mică de a câştiga trofeul, dar vom da totul pe teren. Este un eveniment important pentru noi să jucăm împotriva lui Atletico. E un club care a jucat două finale de Champions League în ultimii 4 ani şi care a câştigat Europa League recent. Dar o finală acasă, în Franţa, este o mare oportunitate. Nicio echipă din Franţa nu a câştigat acest trofeu. Ar fi fantastic să fim noi primii”, a spus Rudi Garcia.

Echipe probabile:

Atletico: Oblak – Vrsaljko, Gimenez, Godin, Lucas – Koke, Saul Niguez, Gabi, Correa – Griezmann, Costa

Marseille: Mandanda – Sakai, Rami, Luiz Gustavo, Amavi – Anguissa , Sanson – Thauvin , Payet, Ocampos – Germain

Finala va fi transmisă de Pro Tv, Look Plus și Telekom Sport 1, de la 21:45.

Comenteaza