Astra a adus lumina pe strada Universităţii. Vezi golul lui Boştină GALERIE FOTO

Astra a adus lumina pe strada Universităţii. Vezi golul lui Boştină GALERIE FOTO
Deşi a jucat aproape 30 de minute în zece oameni, “U” a reuşit prima victorie după aproape două luni şi s-a distanţat de subsolul clasamentului.
Universitatea n-a mai repetat greşelile din trecut şi a învins, ieri, Astra Ploieşti, cu scorul de 1-0, după o partidă extrem de tensionată. Gabriel Boştină a transformat o lovitură de la 11 metri pentru singurul gol al partidei, dar “U” a tremurat serios în ultimele 30 de minute, după ce Machado a văzut cartonaşul roşu pentru lovirea lui Oprsal.

Într-o zi de 1 noiembrie, “U” încerca să revină la viaţă după o perioadă de leşin ce s-a întins pe aproape două luni. O victorie cu Astra Ploieşti era o adevărată doză de “apă vie”, mai ales că ar fi însemnat trei puncte în faţa unei contracandidate directe la evitarea subsolului. Marian Pană a mers pe acelaşi “11” care a remizat la Timişoara, cu o singură modificare: Unguruşan în locul lui Buhuş. O aşezare 1-4-2-3-1 care, în primele 15 minute, părea să fie cea corectă. Reinaldo, omul lăudat de Pană pentru atitudinea afişată în situaţiile grele, a avut prima fază a meciului, şutul său de la 20 de metri trecând puţin pe lângă. “Studenţii” n-au nimerit ţinta nici în celelalte două rânduri, mingile trimise de Păcurar şi Machado, trecând mult peste. “U” a cerut penalty la intervenţia cu mâna a lui Oprsal în careu, Colţescu s-a văzut că nu vede, iar la faza imediat următoare Unguruşan l-a uitat pe Fatay în careu, dar africanul a trimis puţin pe lângă ţintă. Astra s-a trezit din amorţeala debutului de meci şi a început să fie din ce în ce mai periculoasă. Mihalache l-a testat pe Huţan cu un şut periculos din lovitură liberă, iar apoi portarul clujenilor a intervenit magistral la lovitura de cap a lui Strătilă. Clujenii începuseră să piardă serios din turaţie, iar oaspeţii păreau din ce în ce mai periculoşi. Dominarea ploieşteană nu s-a concretizat, iar cu un minut înainte de pauză Machado a scos din joben faza deschiderii scorului. Gheorghe l-a deschis magistral pe brazilian, iar portarul Grigore l-a faultat prosteşte în careu. “Căpitanul” Boştină a confiscat mingea şi l-a executat pe goal-keeper-ul oaspeţilor. Era 1-0, dar clujenilor le trecuse serios “glonţul pe la ureche”.

Prahovenii au ieşit extrem de montaţi de la pauză, iar Paulinho a avut prima ocazie a reprizei secunde. Avântul oaspeţilor s-a terminat rapid, iar “U” a preluat din nou controlul partidei. Machado a hărţuit de unul singur apărarea ploieşteană şi putea să dubleze avantajul echipei sale, dar şutul său la colţul scurt trecut pe lângă. Clujenii au desenat frumos, la o fază creată de Păcurar, Gheorghe a recentrat pentru Păcurar, dar Grigore a respins de lângă bară (64). Şase minute mai târziu, misiunea clujenilor se îngreunase brusc. Oprsal l-a lovit cu talpa pe Machado, brazilianul a ripostat lovind cu cotul şi a văzut cartonaşul roşu. Oprsal a fost iertat extrem de uşor de Sebastian Colţescu, iar de acolo jocul a căpătat o total altă turnură. Rămasă fără niciun vârf de meserie, Universitatea a fost forţată să joace exclusiv la mijlocul terenului, unde “studenţii” au pasat cu o precizie aproape perfectă. Paradoxal, deşi în superioritate numerică, Astra s-a stins subit şi n-a mai avut decât o ocazie, prin Fatay, capul africanului trecând peste poartă.

De 1 noiembrie, Universitatea a dat semne de viaţă, iar “studenţii” au ocazia ca, săptămâna viitoare, să profite de problemele celor de la Sportul Studenţesc.


Casetă de meci

“U” Cluj – Astra Ploieşti 1-0 (1-0)

Stadion: “Cetate”, Spectatori: 1800

A marcat: Boştină (44 – penalty)

“U” Cluj: Huţan – Unguruşan, Szilagyi, Izvoranu, Mendy – Balde (24, Acosta), Reinaldo – Gheorghe, Păcurar (90+1, Lemnaru), Boştină (90+3, Cvirik) – Machado
Antrenor: Marian Pană

Astra: Grigore – Crăciun, Mihalache, Oprsal, Florea – Seto, Teekloh – Strătilă (75, Mihalcea), Fatay, Paulinho (66, Ţugoianu) – Miranda
Antrenor: Tibor Selymes

Eliminat: Machado (70)

Cartonaşe galbene: Unguruşan (56), Gheorghe (60) / Oprsal (49)

Au arbitrat: Sebastian Colţescu – Dorin Mudura şi Stelian Slabu


Prahovenii au contestat poarta

La finalul partidei, oficialii Astrei Ploieşti au solicitat verificarea dimensiunilor porţii dinspre peluza sud, cea apărată de Sebi Huţan în repriza secundă. “Nu ştiu cine a contestat poarta, pe mine nu m-a deranjat cu nimic”, a spus antrenorul oaspeţilor, Tibor Selymes, la finalul meciului.
Comenteaza