Astra – CFR 0-2. Clujenii sunt la 90 de minute de titlul cu numărul patru

Astra – CFR 0-2. Clujenii sunt la 90 de minute de titlul cu numărul patru
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Țucudean și Omrani au adus victoria echipei lui Dan Petrescu în penultima etapă a Ligii 1.

“Feroviarii” au început în atac partida de la Giurgiu. Bordeianu a avut prima șansă, dar șutul său de la distanță a fost respins de Iliev. Cinci minute mai târziu, golgheterul George Țucudean a deschis scorul, după ce Hoban a speculat o greșeală în defensiva adversă și l-a lăsat singur cu poarta goală pe vârful CFR-ului. Partida s-a echilibrat, dar au apărut noi acțiuni ofensive.

Abang a avut prima ocazie a Astrei după o jumătate de oră de joc. Totuși, clujenii au fost cei care au marcat, prin Omrani, cu un șut din interiorul careului după o lovitură de colț. Până la finalul reprizei, fiecare echipă a ratat ocazii mari. Țucudean nu a reușit să ajungă la o minge centrată excelent de Camora, în timp ce Abang a reluat bine spre poarta lui Arlauskis, dar lituanianul a avut un reflex salvator. Astfel, după 45 de minute scorul era 2-0 pentru CFR.

Echipa lui Dan Petrescu a început în forță și actul secund, iar la două minute de la reluare Omrani și Țucudean au ratat o dublă ocazie. Apoi, formația din Gruia a redus turația și a scăzut presiunea la poarta Astrei. Singurul jucător periculos a rămas Omrani, care a ratat o oportunitate bună după o oră de joc și tot el s-a aflat la finalizare, 10 minute mai târziu.

Spre final, Astra a amenințat poarta lui Arlauskis la șuturile lui Stan și Matei. Totuși, scorul final a fost cel stability la pauză, 2-0, iar CFR trebuie să învingă Viitorul în ultima etapă pentru a reuși să aducă în Gruia titlu de campioană.

Echipe de start:

CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureșan, Camora  - Deac, Hoban, Bordeianu (Djokovic ‘62), Culio – Omrani (Ioniță ‘85), Țucudean (Costache ’81)

Astra: Iliev – Butean, Bejan, Polczak, Radunovic (Buș ‘20) – Erico, Mrzljak (Balaure ’52) – Stan, Seto (Dandea ’72), Matei – Abang

Clujenii au acumulat 47 de puncte și au patru puncte avans față de FCSb, dar și un meci în plus. Echipa lui Dan Petrescu va întâlni Viitorul duminică, 10 mai, de la 20:45, pe arena din Gruia.

Comenteaza