Video Atacantul Ciprian Deac a ajuns cetățean de onoare al Dejului

Atacantul Ciprian Deac a ajuns cetățean de onoare al Dejului

Fotbalistul Ciprian Deac, originar din această localitate, a devenit cetățean de onoare al municipiului Dej, un proiect de hotărâre în acest sens fiind votat de Consiliul Local.

Consilierii locali din Dej, întruniți într-o ședință ordinară, au votat în unanimitate (18 voturi pentru) proiectul de hotărâre privind ”aprobarea acordării titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Dej domnului Ciprian Deac”. La ședință a participat primul antrenor al fotbalistului dejean, Sabin Coc, conform Dej 24.

După expunerea proiectului de hotărâre, făcută de inițiatorul Marius Butuza, Constantin Albinetz, șeful Serviciului Cultură, Sport, Turism din cadrul Primăriei Dej a prezentat un laudatio despre Ciprian Deac, structurat pe trei categorii: carieră sportivă, palmares sportiv și titluri câștigate, respectiv impactul social al activității sportive asupra comunității locale.

Deac s-a născut la Dej în 16 februarie 1986. Cariera sportivă a început-o în orașul natal la Clubul Sportiv Unirea. A fost curtat atât de Universitatea Cluj, cât și de CFR Cluj. În cele din urmă a fost transferat la clubul sportiv din Gruia, unde s-a putut afirma la nivel național și internațional.

Prestațiile sale au atras atenția câtorva cluburi din Europa, dar mai ales pe cea a selecționerului Victor Pițurcă. Deac s-a întors la CFR Cluj pentru a sărbători câștigarea campionatului și a cupei României. Datorită prestațiilor sale, a fost păstrat în lotul campioanei și pentru sezonul 2008-2009. Între timp a devenit un jucător de bază în echipa CFR Cluj, fiind apreciat de toți antrenorii care s-au succedat.

În 2010 și-a încununat cariera cu debutul la prima reprezentativă a României, în martie fiind folosit de selecționerul Răzvan Lucescu în meciul cu Israel. A devenit jucătorul echipei germane Schalke, iar în 2013 s-a întors la CFR Cluj, unde a mai jucat trei sezoane, înainte de a pleca în Kazahstan. Din 2017 a revenit la CFR Cluj.

Deac are în palmares șapte trofee naționale. A câștigat în 2008, campionatul în Liga I și Cupa României cu CFR Cluj. Tânărul mijlocaș a debutat în 2008 în Liga Campionilor, într-un meci cu AS Roma. În 2009 a câștigat Cupa și Supercupa României, iar în 2010 a cucerit cu CFR toate cele trei trofee disponibile pe plan intern.

 

Comenteaza