Atacantul fără gol marcat timp de trei ani se desparte de “U”. Alţi doi jucători părăsesc “Şepcile roşii”

Atacantul fără gol marcat timp de trei ani se desparte de “U”. Alţi doi jucători părăsesc “Şepcile roşii”
Universitatea Cluj s-a reunit ieri, iar prima şedinţă de pregătire s-a desfăşurat la baza „Dan Anca”. Conducerea clubului a anunţat şi primii „disponibilizaţi” în perioada de iarnă.

Cătălin Dedu, atacantul care nu a mai marcat în Liga I din septembrie 2010, s-a despărţit ieri de Universitatea Cluj după un an secetos petrecut în curtea „Şepcilor roşii". Alături de el, „U" a renunţat la Emil Rilke şi Habib Balde, după cum a confirmat preşedintele şi administratorul special, Vlad Munteanu.

Universitatea a realizat două transferuri până în prezent, însă lucrează şi la lista de „disponibilizaţi". Numele jucătorilor care se despart de „U" Cluj nu sunt neaparat o surpriză. Cătălin Dedu, atacantul adus de Ionel Ganea şi folosit titular în mare parte din partidele din returul anului trecut, a rămas doar ratările după un an petrecut la „U" Cluj. Dedu a fost anunţat ieri că e liber să-şi găsească o altă formaţie, contractul său fiind reziliat. Vlad Munteanu a mai arătat că odată cu Dedu, „U" va renunţat şi la Balde şi Rilke. Primul a venit în toamnă, după începerea campionatului, dar a avut evoluţii sub cele cu care i-a obişnuit pe fani în primul său mandat, în timp de Rilke a jucat modest, deşi debutase în forţă, contra CFR-ului. Cehul a avut şansa să aducă prima victorie a lui „U" în Liga I contra „feroviarilor" din 1971 încoace, dar n-a reuşit să reia în poarta goală. „Suntem în discuţii cu cei trei jucători pentru rezilierea contractelor. Sperăm să ne înţelegem cât mai repede. Cele mai avansate discuţii sunt cu Rilke", a spus Munteanu.

Primul antrenament al anului s-a desfăşurat în cartierul Gheorgheni, pe terenurile de la "Dan Anca", iar antrenorul Mihai Teja a avut la dispoziţie şi patru jucători chemaţi de la Centrul de Copii şi Juniori. Teja a explicat că în cantonamentul din Antalya va deplasa un lot format din 25 de fotbalişti. 

Comenteaza