Atât de aproape. Naționala lui Mirel Albon a fost la un singur gol de calificare

Atât de aproape. Naționala lui Mirel Albon a fost la un singur gol de calificare
”Tricolorele” au ratat șansa de a bifa prima prezență la un turneu final de Campionat European.

Naționala de fotbal feminin a României a ratat, marți seara, calificarea la Euro 2017, după ce a remizat, 1-1, cu Portugalia, în manșa secundă a barajului, pe stadionul din Gruia.

SCOR ALB ÎN PRIMELE 90 MINUTE

Prima ocazie importantă a venit abia în repriza secundă. Alexandra Lunca a scăpat singură cu portarul advers din pasa lui Voicu, dar șutul acestei a fost blocat (56). La câteva secunde distanță, Patricia Morais a respins de pe linia porții un lob trimis de Andreea Voicu.

"Tricolorele" puteau da lovitura în prelungiri, când șutul centrare trimis de Alexandra Lunca a atins bara transversală (91). 2 minute mai târziu, Florentina Olar a deviat în corner o minge care putea aduce golul victoriei și calificării pentru lusitane (93).

MINUNEA NU A VENIT

Finalul primei reprize de prelungire a fost nefericit pentru Naționala lui Mirel Albon. Andreia Norton a reușit să deschidă scorul pentru Portugalia cu un șut din interiorul careului mare (106).

Fetele nu au cedat, iar Laura Rus a restabilit egalitatea de pe tabelă (111). Ca să se califice, "tricolorele" ar fi avut nevoie de încă un gol. Partida s-a terminat, însă, 1-1 și Naționala de fotbal feminin ratează prima prezență la un turneu final de Campionat European. În tur a fost 0-0, iar Portugalia se califică datorită golului marcat în deplasare.

La Euro 2017 s-au calificat câștigătoarele celor 8 grupe de calificare, plus cele mai bune 6 echipe de pe locul secund. România a ratat calificarea directă după ce a fost depășită în clasamentul respectiv de selecționata Rusiei.

După egalul de la Cluj, Portugalia devine a 16-a echipă care va participa la Euro 2017. Înaintea lusitanelor, și-au mai asigurat prezența Franța, Germania, Elveția, Anglia, Norvegia, Spania, Suedia, Islanda, Scoția, Belgia, Austria, Danemarca, Italia și Rusia. Olanda s-a calificat automat datorită statutului de țară organizatoare.

”Este un moment dificil și sper ca fetele să treacă rapid peste asta. Se pare că golul marcat în deplasare a făcut diferența. Dacă am fi înscris în tur, probabil noi eram cele calificate. Asta e, mergem mai departe și vom fi mai pregătite pentru viitoarea campanie. Vreau să mulțumesc și publicului pentru modul în care ne-a susținut și sper să fie alături de noi în continuare. Îmi doresc să jucăm la Cluj și în meciurile următoare deoarece aici chiar ne simțim ca acasă”, a declarat căpitanul Naționalei, Florentin Olar, la finalul partidei.

ROMÂNIA - PORTUGALIA 1-1 (0-0)

Au marcat: Laura Rus (111)/ Andreia Norton (106)

România (4-2-3-1): Părăluță - Olivia Oprea, Havriștiuc, Ficzay, Florentina Olar (C) - Vătafu, Bortan - Giurgiu (Laura Rus 84), Voicu, Lunca - Ciolacu (Mara Bâtea 70, Raluca Sârghe 109)

Rezerve: Roxana Oprea - Sârghe, Rus, Tărășilă, Gorea, Bâtea, Goder

Selecționer: Mirel Albon

Portugalia (4-1-2-1-2): Patricia Morais - Matilde Fidalgo, Sílvia Rebelo, Carole Costa, Ana Borges - Dolores Silva - Suzane Pires, Amanda Da Costa (Fatima Pinto 46) - Carolina Mendes (Diana Silva 63) - Ana Leite (Norton 77), Cláudia Neto (C)

Rezerve: Jamila Marreiros - Rodrigues, Infante, Norton, Pinto, F. Pinto, Silva

Selecționer: Francisco Neto

Brigadă de arbitri: Kateryna Monzul (centru), Natalia Rachynska și Maryna Striletska (tușă), Stephanie Frappart (arbitru de rezervă)

Locație: Stadion Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca

Asistență: 7110 spectatori

Comenteaza