Atitudinea jucătorilor va fi decisivă în semifinala Cupei. Sabău: "E important ca ceea ce spun să ajungă la mintea și la inima lor"

Atitudinea jucătorilor va fi decisivă în semifinala Cupei. Sabău: "E important ca ceea ce spun să ajungă la mintea și la inima lor"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Universitatea Cluj întâlnește pe teren propriu UTA și are șansa de a juca o nouă finală după 8 ani de la precedenta prezență în ultimul act al competiției.

După un parcurs în care au întâlnit CFR, Rapid sau Hermannstadt, "studenții" sunt la un singur pas de finala Cupei României. Universitatea Cluj va juca pe teren propriu contra celor de la UTA, într-un joc ce poate aduce echipa lui Ioan Ovidiu Sabău într-o nouă finală, după 8 ani.

Antrenorul își dorește să găsească soluțiile potrivite pentru jocul de joi și speră că atitudinea elevilor săi ca Universitatea Cluj să revină în finala Cupei României.

"Sper ca noi să fim așa cum trebuie să fim, să pregătim bine jocul. Venim după un joc destul de greu. Ne bucurăm că am revenit acasă, un gazon excelent. Vom avea și mulți suporteri, așa că avem toate condițiile să ne calificăm. Nu cred că mai e nevoie să le spun cât de important e meciul.

Contează foarte mult cât își doresc și dacă înțeleg cât de importantă e o finală. Cred că și UTA își dorește foarte mult, iar Mircea Rednic va face tot ce poate ca mâine să se califice. Jucătorii nu trebuie să se gândească la meciul cu Voluntari de luni. Avem timp, ne putem recupera, e important ca mâine să dăm totul.

E important ca ceea ce spun să ajungă la mintea și la inima lor, mesajul să fie recepționat corect. Mă aștept la un public numeros, sper să vină să ne încurajeze, iar noi să nu îi dezamăgim.

Pentru CV-ul meu contează prea puțin, dar pentru acest club e un trofeu foarte important dacă ajungem acolo. La fel și pentru suporteri care au fost alături de echipă și în Liga a 4-a și datorită lor echipa a reușit să revină. Bucuria oamenilor care susțint necondiționat echipa contează cel mai mult", a declarat antrenorul.

Calificarea în finala Cupei ar putea fi un moment de cotitură în istoria clubului

Ioan Ovidiu Sabău consideră că o eventuală prezență în ultimul act al competiției ar fi un impuls pentru ceea ce înseamnă "U" Cluj, iar clubul ar putea trece la următorul nivel. Totodată, antrenorul a vorbit din nou despre necesitatea unei baze sportive a echipei.

"Calificarea ar fi o performanță deosebită, pentru jucători, suporteri, oraș. Așa crește un club. Cred că dacă îți propui mai mult ai nevoie de timp pentru a te transforma mental. Clubul trebuie să ceară acest lucru, acesta trebuie să fie nivelul.

Asta se formează în timp, cu stabilitate, cu mulți ani în prima ligă. Asta se construiește în timp, iar Universitatea nu a avut această situație, aceste stări, acest nivel de performanță.

Trebuie să o bază sportivă, tot asta spun. Pentru un club de nivelul Universității, tradiție și ceea ce înseamnă acest club e nevoie de o bază", a explicat tehnicianul.

Semifinala Cupei României, dintre Universitatea Cluj și UTA este programată joi, 27 aprilie, de la 19:00.

Comenteaza