Atletico Madrid și Olympique Marseille se vor lupta pentru trofeul UEFA Europa League

Atletico Madrid și Olympique Marseille se vor lupta pentru trofeul UEFA Europa League
| Foto: foto facebook.com/EuropaLeague

Cele două formații au trecut în semifinale de Arsenal, respectiv de Salzburg.

Spaniolii au început tare meciul de pe Wanda Metropolitano, iar Diego Costa a avut prima oportunitate de a marca după doar șase minute de joc. Totuși până la pauză au mai fost doar două ocazii, semnate de Koke și Antoine Griezmann. În prelungirile primei părți, atacantul francez l-a găsit excelent în careu pe Diego Costa, iar vârful lui Atletico a deschis scorul. Astfel, după 45 de minute, scorul era 1-0.

Londonezii au avut un start bun în repriza secundă. Ramsey a irosit o șansă mare, dar Costa a răspuns imediat la poarta lui Ospina. Xhaka și Mkhitaryan au fost cei care au mai ratat pentru Arsenal, până la final, dar britanicii nu au reușit să întoarcă scorul. Cu două minute înainte de final, Fernando Torres a rămas singur cu Ospina, dar nu l-a putut învinge pe Columbia. Atletico Madrid câștigă cu 1-0 și 2-1 la general și merge în finala Europa League.

Echipele de start:

Atletico: Oblak – Thomas (’90+3 Savic), Gimenez, Godin, Lucas – Saul, Gabi, Koke, Vitolo (’74 Correa) – Diego Costa (’83 Fernando Torres), Griezmann

Arsenal: Ospina – Bellerin, Mustafi, Koscielny (’12 Chambers), Monreal – Ramsey, Xhaka, Wilshere (’68 Mkhitaryan) – Ozil – Welbeck , Lacazette

Chiar dacă Marseille părea că are o misiune ușoară după victoria cu 2-0 din tur, lucrurile nu au stat deloc așa în Austria. Salzburg a avut o evoluție bună în prima repriză, dar Dabbur și Berisha nu au putut fructifica ocaziile clare pe care le-au avut. La pauză, tabela era neschimbată, iar OM era calficată în finală.

Francezii au început mai bine actul secund, iar Ocampos și Germain au avut două oportunități în primele cinci minute. Dar, la opt minute de la reluare, Haidara l-a învins pe Yohann Pele, după o acțiune individuală. În minutul 65, Sarr a deviat o minge în proprie poartă, iar austriecii reușeau imposibilul și egalau la general.

Partida a intrat în prelungiri, unde experiența francezilor a făcut diferența. Rolando a înscris cu patru minute înainte ca meciul să ajungă la loteria penalty-urilor. Astfel, Marseille i se alătură lui Atletico Madrid, în finala Europa League, de la Lyon.

Echipele de start:

Salzburg: Walker – Lainer, Andre Ramalho, Caleta-Car, Ulmer (’97 Pongracic) – Haidara, Samassekou, Berisha – Schlager (’84 Minamino) – Dabbur, Gulbrandsen (’69 Hwang Hee-Chan)

Marseille: Pele – Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi – Lopez (’66 Zambo), Sanson (‘101 Rolando) – Thauvin, Payet, Ocampos – Germain (’84 N’Jie)

Finala Europa League va avea loc miercuri, 16 mai, la Lyon.

Comenteaza