ATUNCI şi ACUM | Care era situația în Liga 1 în urmă cu un exact an. Şansele CFR-ului la titlu după trei etape din play-off 2018 vs 2019

ATUNCI şi ACUM | Care era situația în Liga 1 în urmă cu un exact an. Şansele CFR-ului la titlu după trei etape din play-off 2018 vs 2019
| Foto: facebook.com/cfr1907

ZIUA de Cluj vă propune o "fotografie" de moment, după primele trei etape din play-off. O comparație între sezonul precedent, în care “feroviarii” au cucerit cel de-al patrulea titlu din istorie, și actuala stagiune, în care formația din Gruia conduce din nou ierarhia Ligii 1.

Plecat la finalul sezonului trecut de la CFR, Dan Petrescu a revenit pe banca "feroviarilor", iar situația din acest moment pare să îl avantajeze. Formația sa trece printr-o perioadă bună, cu șase victorii consecutive, dintre care cinci au fost în campionat. În plus, tehnicianul clujenilor are la dispoziție aproape același lot ca și în stagiunea 2017-2018 și se bazează pe aceiași oameni, cel puțin în linia defensivă.

În sezonul trecut, “feroviarii” intrau în play-off cu 30 de puncte, spre deosebire de cele 27 cu care au început faza a doua a campionatului în acest sezon. Totuși, în urmă cu un an, startul în play-off a fost unul greoi, cu o victorie obținută in extremis cu Poli Iași și două remize cu FCSB și CS U Craiova. În actuala stagiune, conduși de Alin Minteuan și mai apoi de Dan Petrescu, clujenii au început cu trei victorii consecutive, cu Sepsi, Viitorul și Astra.

Comparaţia între puncte, la un an distanță, este una minimă: 35 atunci și 36 acum. Pe de altă parte, formația din Gruia ocupa în 2018, în acelaşi moment al sezonului, locul doi în clasament, la egalitate cu FCSB, în timp ce acum conduce ierarhia Ligii 1, la cinci lungimi față de roș-albaștri.

Clasament Liga 1, 1 aprilie 2018:
1. FCSB 35 p.
2. CFR Cluj 35 p.
3. CS U Craiova 31 p.

Clasament Liga 1, 1 aprilie 2019:
1. CFR Cluj 36 p.
2. FCSB 31 p.
3. CS U Craiova 29 p.

Chiar dacă s-a întors după aproape un an la CFR, Dan Petrescu are la dispoziție aproximativ aceiași jucători la dispoziţie. Deși campania de achiziții din vară a fost una însemnată, noii jucători nu au reușit să se impună printre titulari, cu niciunul dintre cei patru antrenori ce au stat pe banca “feroviarilor” în actualul sezon.

Doar trei schimbări sunt în echipa CFR-ului ce a câștigat în weekend cu Astra Giurgiu față de formația ce remiza alb cu CS U Craiova, în 31 martie 2018. Este vorba despre portarul Vâtcă, plecat în vară la Voluntari, argentinianul Culio, acum accidentat, și Ovidiu Hoban, cel care și-a pierdut locul de titular în toamnă.

Primul 11 al CFR-ului în remiza cu CS U Craiova (31.03.2018)
Vâtcă – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Djokovic, Culio, Hoban – Deac, Omrani, Păun. Au mai intrat: Costache, Ioniță, Țucudean

Primul 11 al CFR-ului în victoria cu Astra (30.03.2019)
Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Ioniță, Bordeianu, Djokovic – Deac, Omrani, Păun. Au mai evoluat: Moutinho, Costache, Bud

Comenteaza