Atunci și acum. Ce s-a schimbat în Liga 1 de la finalul turului din sezonul trecut comparativ cu actuala stagiune

Atunci și acum. Ce s-a schimbat în Liga 1 de la finalul turului din sezonul trecut comparativ cu actuala stagiune
| Foto: facebook.com/cfr1907

Prima parte a sezonului regulat din campionat a luat sfârșit, liderul e același ca și în urmă cu un an, însă numărul echipelor care se luptă cu șanse reale pentru play-off a crescut, iar ierarhiile individuale propun nume noi.

Campioana ultimelor două ediții de Liga 1, CFR Cluj, pare favorită clară la câștigarea unui nou titlu. În ciuda faptului că evoluează și în grupele Europa League, “feroviarii” conduc clasamentul, la fel cum o făceau și în stagiunea precedentă. Nici numele echipelor care se află pe loc de play-off la finalul turului nu diferă mult față de sezonul trecut, FCSB fiind singura absentă dintre formațiile ce conduceau Liga 1 în urmă cu un an. Formația din capitală a fost înlocuită în calculele pentru play-off de surpriza FC Botoșani.

În stagiunea 2018-2019, după 13 etape, CFR Cluj conducea clasamentul, cu 26 de puncte, la două distanță față de FCSB. Formația pregătită atunci de Nicolae Dică era urmată în clasament de CS U Craiova, Viitorul Constanța, Gaz Metan Mediaș și Astra Giurgiu. “Feroviarii” au suferit atunci o singură înfrângere în întreg turul de campionat, 2-1 cu Viitorul pe teren propriu și aveau un golaveraj de 16-9.

Clasament Liga 1 2018-2019, la finalul turului:

  1. CFR Cluj 26 p
  2. FCSB 24 p
  3. CS U Craiova 22 p
  4. Viitorul Constanța 22 p
  5. Gaz Metan Mediaș 21 p
  6. Astra Giurgiu 20 p

În schimb, la un an distanță, tot CFR-ul conduce ierarhia Ligii 1, dar formația din Gruia e urmată acum în clasament de Viitorul lui Gică Hagi. În spatele formației de la malul mării se poziționează CS U Craiova, Gaz Metan Mediaș, FC Botoșani și Astra Giurgiu. Singura absentă față de sezonul trecut este FCSB, care se află pe al doilea loc de play-out. Deși au pierdut două meciuri în primele 13 runde, 3-2 cu Astra și 3-1 cu Viitorul, elevii lui Dan Petrescu au marcat aproape de două ori mai mult goluri și au primit doar 11.

Clasament Liga 1 2019-2020, la finalul turului:

  1. CFR Cluj 27 p
  2. Viitorul Constanța 25 p
  3. CS U Craiova 23 p
  4. Gaz Metan Mediaș 21 p
  5. FC Botoșani 19 p
  6. Astra Giurgiu 19 p

Și în ceea ce privește clasamentele golgheterilor și pasatorilor decisivi există diferențe importante față de sezonul trecut. La finalul turului stagiunii 2018-2019, lideri în ierarhia celor mai buni marcatori erau Gnohere și Mitriță cu câte nouă reușite, în timp ce acum clasamentul e condus de G. Iancu, cu șapte goluri. La capitolul pasatori decisivi, stagiune precedentă propunea patru lideri, Nistor, Cicâldău, Moruțan și Fl. Tănase, în timp ce în noul sezon, Nistor e liderul solitar al ierarhiei.

2018-2019

Clasament golgheteri:

  1. Gnohere, Mitriță - 9 goluri
  2. Țucudean - 8 goluri
  3. Koljic 7 – goluri

Clasament pasatori decisivi:

  1. Nistor, Cicâldău, Moruțan, Fl. Tănase - 4 assisturi

2019-2020

Clasament golgheteri:

  1. G. Iancu - 7 goluri
  2. Păun, Buș - 6 goluri
  3. Eric, Deac, V. Gheorghe, Omrani - 5 goluri

Clasament pasatori decisivi:

  1. Nistor - 7 assisturi
  2. Deac 5 - assisturi
  3. Păun, Sorescu - 4 assisturi
Comenteaza