Au început înscrierile pentru biletele la EURO 2020. Care sunt pașii care trebuie urmați

Au început înscrierile pentru biletele la EURO 2020. Care sunt pașii care trebuie urmați

Federația Română de Fotbal a anunțat metodologia de achiziție a biletelor pentru fanii care își doresc să participe la turneul final ce se va disputa și la București.

Într-o conferință de presă organizată la Cluj-Napoca, membrii conducerii FRF, dar și cei care se ocupă de organizarea turneului final european de anul viitor, au făcut un anunț important pentru suporterii români. UEFA a dat startul înscrierilor pentru bilete la Campionatul European, care se va desfășura, în premieră, în 12 orașe de pe continent, printre care și la București.

Alex Cândea, responsabil cu biletele, a explicat procedura de achiziție: “Pe 12 iunie 2019 se vor pune la vânzare 1 milion de bilete, fără a se cunoaște echipele calificate. În ediția precedentă a EURO au fost 11 milioane de cereri pentru primul milion de bilete vândute în faza inițială. În final s-au vândut peste 2.4 milioane de bilete. Biletele pentru această ediție se vor vinde exclusiv online în peste 200 de țări și se va folosi un sistem de loterie.

În prima fază trebuie făcut un cont pe site-ul UEFA, apoi urmează înscrierea solicitărilor pentru bilete. După, va urma o tragere la sorți, iar cine va fi extras va trebui să confirme achiziția biletelor și plata acestora. Pentru această ediție vor exista cinci tipuri de bilete. Va exista și a doua șansă de a cumpăra bilete în decembrie 2019, după tragerea la sorți a turneului final. A treia șansă va fi în aprilie 2020, iar ultima șansă va fi în mai 2020. Încurajăm fanii români să se înscrie la loterie începând de acum”.

Președintele FRF a vorbit, la rândul său, despre ceea ce înseamnă oragnizarea de către România a turneului final al EURO 2020. 

O să avem foarte multe acţiuni speciale în fiecare colţ al ţării, astfel încât să putem să promovăm cât mai bine acest eveniment sportiv care cu siguranţă în plan fotbalistic va rămâne unic, inclusiv pentru următorii 50 de ani, fiindcă UEFA nu cred că va mai organiza în 12 ţări. Tot acest parcurs din momentul în care s-a depus dosarul de candidatură, urmat de anunţul că România va putea găzdui patru meciuri la Europeanul de fotbal, continuă cu anunţul pe care l-am făcut despre faptul că pe 30 noiembrie 2019, vom găzdui la Bucureşti tragerea la sorţi pentru Campionatul European.

Cu siguranţă este cel mai important eveniment nonsportiv din cadrul EURO 2020, iar acest eveniment ne ajută cu atât mai mult ca să putem să poziţionăm ţara noastră, nu mă refer doar la fotbal, ca un actor foarte important în zona de diplomaţie sportivă.

O altă perspectivă asupra căreia vrem să insistăm foarte mult e aceea care ne va permite să dezvoltăm infrastructura sportivă, fiindcă găzduirea unui asemenea eveniment, a celor patru meciuri, presupune că avem nevoie de un stadion, pe care îl avem din fericire.În schimb, ceea ce ne interesează e să utilizăm acest eveniment ca să putem să facem un salt uriaş în partea de infrastructură, fiindcă fotbalul nu se mai poate dezvolta fără stadioane moderne, dar în acelaşi timp nu se poate dezvolta fără infrastructură la nivel de copii şi juniori, unde am suferit foarte mult”, a spus Burleanu.

Cea de-a 16 ediție a Campionatului European de Fotbal se va desfășura în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, în 12 orașe europene, printre care și la București.

 

 

 

Comenteaza