Au spulberat Grecia, dar vor merge la baraj

Au spulberat Grecia, dar vor merge la baraj
Ca să se califice direct la Euro 2017, "tricolorele" ar fi avut nevoie ca Rusia să se încurce în ultimul joc de calificare.

Naţionala de fotbal feminin a României a învins astăzi, cu 4-0, selecţionata Greciei, la Cluj, în ultimul meci din preliminariile Campionatului European din 2017.

La capătul acestui rezultat, "tricolorele" s-au calificat la baraj. Acolo, vor înfrunta reprezentativa Portugaliei.

România a avut un start fulminant. Primul gol al întâlnirii a fost înscris în minutul 5, prin Alexandra Lunca. La nici 10 minute distanţă, Maria Ficzay a dublat avantajul de pe tabelă.

În minutul 76, Ştefania Vătafu a făcut 3-0, după un gol cu capul. 2 minute mai târziu, Mara Bâtea a stabilit scorul final.

Ca să se califice direct, echipa antrenată de Mirel Albon ar fi avut nevoie ca Rusia să se încurce în ultimul joc de calificare. Aceasta a învins, însă, Croaţia cu 5-0 şi a trecut peste românce în clasamentul formaţiilor de pe locul secund. Cele două erau la egalitate de puncte (10), dar departajarea s-a făcut la golaveraj: 12-9 faţă de 11-8. În acest clasament, nu se iau în considerare rezultatele cu ultimele echipe din fiecare grupă.

La Europeanul de anul viitor s-au calificat câştigătoarele celor 8 grupe preliminare, plus cele mai bune şase formaţii de pe locul doi. Ultimele două echipe de pe poziţia secundă, România şi Portugalia, vor disputa un play-off în dublă manşă.

Viitoarea adversară de la baraj a terminat pe 2 în grupa B, după 1-0 cu selecţionata Irlandei. Cele două meciuri urmează să se dispute pe 17, respectiv 25 octombrie 2016.

"Am început foarte bine, dar ne-am pierdut ritmul în restul primei reprize. Fetele au fost puţin agitate, fiind dornice să rezolve calificarea cât mai repede. Pe finalul jocului, am mai înscris de două ori, puteam să câştigăm la o diferenţă şi mai mare. Nu am ce să le reproşez fetelor, merită tot respectul pentru tot ce au făcut până acum", a declarat selecţionerul Naţionalei feminine, Mirel Albon.

Tehnicianul de pe banca României a prefaţat şi duelul cu Portugalia, de luna viitoare: "Este o echipă pe care o putem învinge. Am jucat de multe ori cu reprezentativa lusitană şi nu am pierdut. Le vom studia atât plusurile, cât şi minusurile. Depinde foarte mult, însă, şi de forma în care se vor afla jucătoarele noastre la ora meciului".

"La începutul drumului, nu ne gândeam că jucăm pentru calificare. A fost un meci haotic, dar am dat tot ce avam mai bun în noi. Nu ştiam ce se întâmplă în celelalte partide, dar atitudinea colegelor de pe bancă ne-a făcut să înţelegem că mai trebuie să înscriem", a spus căpitanul primei reprezentative, Florentina Olar.

Echipele calificate până acum la Euro 2017:

Olanda (ţara gazdă), Islanda, Spania, Franţa, Suedia, Germania, Elveţia, Anglia, Norvegia, Scoţia, Danemarca, Italia, Belgia, Austria şi Rusia. Ultima formaţie calificată va fi decisă după barajul dintre România şi Portugalia.

ROMÂNIA - GRECIA 4-0 (2-0)

Locaţie: Stadion Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca

România (4-3-3): Părăluţă - Oprea, Havriştiuc, Ficzay, Giurgiu (Corduneanu '54) - Voicu (Tărăşilă '65), Bortan, Vătafu - Lunca, Rus (Bâtea '70), Olar

Rezerve: Oprea, Corduneanu, Sârghe, Tărăşilă, Gorea, Bâtea, Goder

Antrenor: Mirel Albon

Grecia (4-2-3-1): Peletidou - Georgiou (Spyridonidou '30, Kotsaki '57), Chatzigiannidou, Vlasiadou, Dimitrou - Markou, Kakambouki - Papadopoulou, Moraitou, Mitkou - Nati (Pythoula '89)

Rezerve: Papakonstantinou, Kollia, Spyridonidou, Zdravkovic, Kongouli, Kotsaki, Pythoula

Antrenor: Dimosthenis Kavouras

Au marcat: Alexandra Lunca (min. 5), Maria Ficzay (min. 15), Ştefania Vătafu (min. 76), Mara Bâtea (min. 78)

Comenteaza