Aventura fetelor de la "U" Olimpia Cluj în Champions League s-a încheiat

Aventura fetelor de la "U" Olimpia Cluj în Champions League s-a încheiat
| Foto: ZIUA de Cluj

Formația pregătită de Daniel Sima a fost învinsă de Sarajevo, scor 1-2, în finala Grupei 7 din preliminariile cele mai importante competiții continentale. 

În fața unui număr mai mare de spectatori decât la partida precedentă, campioana României a început bine, iar Ioana Bortan a ratat de puțin ținta cu un șut de la distanță (1). În minutele ce au urmat, "U" Olimpia Cluj a dominat la capitolul posesie, însă fără sa amenințe poarta celor de la Sarajevo.

Mai mult, ocaziile au fost de partea formației din Bosnia-Herțegovina, dar defensiva clujeană a rezistat. Totuși, minutul 33 a adus deschiderea scorului. În urma unei faze fixe, Maja Jelcic a marcat în poarta "studentelor".

Deși echipa clujeană a încercat să mărească ritmul și să obțină egalarea până la pauză, după 45 de minute, tabela indica 1-0 în favoarea celor de la Sarajevo.

La revenirea de la cabine, antrenorul Daniel Sima a efectuat trei modificări, însă jocul echipei sale nu s-a îmbunătățit. Mai mult, misiunea jucătoarelor de la "U" Olimpia Cluj s-a complicat și mai tare după ce Botojel a fost eliminată (61).

În ciuda inferiorității numerice, "studentele" au reușit să restabilească egalitatea, grație unui șut puternic din lovitură liberă trimis de Ciolacu (68).

Bucuria nu a durat însă mult pe Cluj Arena, la un minut după reușită clujencelor, Sarajevo a revenit în avantaj în urma loviturii de cap a lui Milinkovic (69).

Până la final, tabela a rămas neschimbată, iar "U" Olimpia Cluj a fost învinsă cu 2-1 și a ratat calificarea în faza următoare a UEFA Women’s Champions League. 

Comenteaza