Balde a debutat la CFR. Obiectivele senegalezului și mesajul pentru Petrescu

Balde a debutat la CFR. Obiectivele senegalezului și mesajul pentru Petrescu
Atacantul senegalez Ibrahima Balde (28 ani) a debutat în tricoul ”feroviarilor”, duminică seara, în partida cu FC Voluntari.

Fostul jucător de la Atletico Madrid a fost introdus în minutul 81, în locul spaniolului Urko Vera. Balde a rămas cu impresii bune după primul meci la CFR și nu se teme de concurența din atac. Partida s-a terminat cu victoria ardelenilor, scor 2-0, golurile fiind marcate de Omrani și Vera.

"A fost un meci dinamic, unul foarte important pentru noi toți. Dacă vrem să fim campioni, trebuie să luptăm în fiecare meci. Suntem un grup foarte bun. Să stai o perioadă atât de lungă nu e ușor, dar am lucrat la antrenamente cu Bogdan și Cristian (preparatorii fizici, n. red.).

Acum am intrat și sunt gata să îmi ajut echipa. Nu îmi e frică de concurență. Dacă nu ai concurență, ai fi prea relaxat, și asta nu e bine. Sunt bucuros de fiecare dată când un atacant înscrie. Toată lumea își poate face meseria, eu, Culio, Urko și ceilalți băieți", a declarat Balde.

Fotbalistul african este convins că CFR Cluj poate ajunge în Champions League sezonul viitor.

"De ce nu? Orice jucător de aici cred că își dorește să joace acolo. Cred că suntem pregătiți, avem o echipă bună. Oamenii sunt alături de noi, clubul e ca o familie pentru noi. Nu vreau să mă gândesc cine e cel mai puternic adversar din campionat, prefer să vorbesc despre echipa mea. Mă voi concentra la ce am de făcut aici, să joc cât mai bine".

Balde a subliniat rolul jucat de Dan Petrescu în aducerea sa la Cluj. "E ca un tată pentru mine. Când am fost în Spania, mi-a propus să vin în Rusia (la Kuban Krasnodar - n red.). A fost o perioadă bună pentru mine, am stat 4 ani acolo. Apoi m-a chemat aici". Balde a venit la CFR în urmă cu o lună, dar nu a debutat imediat, fiind în urmă cu pregătirea fizică.

"Nu se aștepta să fie în lot, nu se aștepta să fie pe bancă. E clar că nu e ușor să joci foarte mult timp, am încercat să-l pregătim separat, pentru a ajunge la nivelul celorlalți colegi. Dar dacă nu joci într-un meci, degeaba te antrenezi. În pauza competițională (când se dispută meciurile României cu Armenia și Muntenegru, din preliminariile CM 2018, n. red.) sper să joace 90 minute și apoi să vedem adevăratul Balde", a adăugat Petrescu.

Balde a jucat ultima dată la Reims (Liga a doua franceză). În 2010, atacantul senegalez a cucerit Europa League cu Atletico Madrid. Este cotat la 1,5 milioane de euro pe portalul transfermarkt.com.

Comenteaza