Baraj Liga 1. “U” Cluj se pregătește de un duel cu mai vechile "cunoștințe" Mureșan, Zamfir și Miriuță

Baraj Liga 1.  “U” Cluj se pregătește de un duel cu mai vechile "cunoștințe" Mureșan, Zamfir și Miriuță
| Foto: Silviu Cristea/fcuniversitateacluj.ro

“Studenții” se vor lupta pentru revenirea în elita fotbalului românesc cu AFC Hermannstadt, echipă ce a reușit duminică să obțină dramatic locul de baraj, după un gol înscris în minutul șapte de prelungiri, în partida cu Dunărea Călărași.

După aproape un an de la începtul parcursului în Liga 2, “U” Cluj își joacă întreg sezonul într-o dublă manșă cu Hermannstadt. Formația sibiană a reușit să obțină in extremis o nouă șansă la salvare, după un gol înscris în prelungirile jocului cu Dunărea.

Cu un lot format din jucători experimentați, echipa din Sibiu a avut parte de un parcurs bun în prima parte a campionatului (la finalul sezonului regulat a terminat pe locul 10), însă play-out-ul a fost unul dezastruos. Cu doar două victorii, sibienii au ajuns pe loc de baraj (12), cu 27 de puncte.

Înființată în 2015, Hermannstadt este o formație care a surprins în trecut, în special în stagiunea 2017-2018. Echipa pregătită atunci de Alexandru Pelici a reușit să promoveze în Liga 1, cu 91 de puncte, și a ajuns până în finala Cupei României, unde a fost învinsă de CS U Craiova. Din lotul sibienilor a făcut parte și actualul component al Universității Cluj, Alex Coman, dar și foști jucători ai “Șepcilor roșii” Radu Crișan, Robert Boboc sau Alex Târnovan.

În actualul sezon, cu un lot în care s-au păstrat jucătorii importanți din sezonul promovării, sibienii au luptat în permanență pentru salvare. Piesele de bază din echipa antrenată de Vasile Miriuță sunt fostul internațional Alexandru Mățel, experimentatul Răzvan Dâlbea și golgheterul Juhvel Tsoumou, vârf de origine congoleză care a înscris de șapte ori pentru sibieni în acest campionat. 

În poartă stă Cătălin Căbuz, al doilea portar al naționalei de tineret a României. Palmaresul formației din Sibiu în primul sezon de Liga 1 nu este unul impresionant: 11 victorii, 10 remize și 19 înfrângeri.

Pentru “U” și pentru suporterii clujeni, meciul va avea o însemnătate dincolo de miza sportivă. Din conducerea clubului sibian fac parte Iuliu Mureșan și Răzvan Zamfir, cei care s-au aflat și la cârma rivalei CFR Cluj, în ultimii 15 ani. În plus, pe bancă se află Vasile Miriuță, cel care i-a pregătit în două rânduri pe “feroviari”, iar în teren ar putea fi Filip Jazvic, fotbalist ce a îmbrăcat și el tricoul alb-vișiniu.

“Vor fi două meciuri extrem de grele la baraj. "U" Cluj e o echipă cu tradiţie, chiar am mulţi prieteni de la "U". Le-am zis că era mai bine pentru ei să fi promovat direct. Avem două meciuri extraordinar de grele, trebuie să ne bucurăm astăzi, dar de mâine să ne pregătim”, a declarat Vasile Miriuță la finalul partidei cu Călărași.

Tehnicianul celor de la Hermannstadt a preferat o tactică precaută, cu cinci fundași, pe aproape toată durata campionatului. Totuși, în ultimele partide, cele care erau decisive pentru salvarea de la retrogradare, Miriuță a folosit sistemul 4-2-3-1. 

Echipa tip a celor de la Hermannstadt:

Căbuz – Mățel, Mijuskovic, Dandea, Stoica, Tătar – Petrescu, Dâlbea, Offenbacher – Tsoumou, Blănaru

Cele două jocuri de baraj se vor disputa în 8 și 12 iunie, primul urmând să aibă loc la Cluj-Napoca, iar cel de-al doilea la Sibiu. 

loading...
Comenteaza