Baschetbaliștii clujeni, pregătiți pentru duelul decisiv cu Ironi Ness Ziona: “Trebuie să avansăm în faza următoare pentru că este unul dintre obiectivele noastre”

Baschetbaliștii clujeni, pregătiți pentru duelul decisiv cu Ironi Ness Ziona: “Trebuie să avansăm în faza următoare pentru că este unul dintre obiectivele noastre”
| Foto: fiba.basketball

U-BT Cluj va juca pe teren propriu împotriva formației israeliene și speră la o victorie care va aduce calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup.

Formația clujeană joacă cel mai important meci al sezonului de până acum. “Studenții” primesc în Sala Sporturilor “Horia Demian” vizita celor de la Ironi Ness Ziona. Clujenii au reușit să se impună în tur, însă partida de pe teren propriu se anunță a fi una dificilă. Atât antrenorul Dusko Vujosevic, cât și Donatas Tarolis s-au arătat încrezători la conferința de presă dinaintea partidei. Ambii au susținut că victoria trebuie obținută cu orice preț pentru a reuși calificarea în sferturile competiției continentale.

”FIBA Europe Cup e o competiție în care bugetul echipelor îl depașește pe cel al turneului. Una dintre aceste formații este Ironi Ness Ziona. La fel e și Enisey Krasnoyarsk, care deja a fost eliminată. Sportul de azi e poarte singurul lucru care nu e previzibil. Cu o victorie mâine noi vom face un pas foarte important. Acesta e și scopul nostru, să ajungem între cele mai bune opt echipe din competiție. Noi am făcut mari eforturi în această competiție, a fost o lecție pentru întreg clubul.

În leătură cu meciul de mâine, scopul nostru este să fim răsplătiți pentru tot efortul pe care l-am depus în FIBA Europe Cup. Mă refer la victorie și la calificarea în Top 8. Vom întâlni o echipă care vine fără o presiune prea mare și care joacă într-o rotație scundă și ne vor aduce în situația în care vom depinde de aruncările noastre. Referindu-ne la șut, noi, în momentul de față, avem o barieră sau o criză psihologică ce nu exprimă realitatea. O altă problemă, care nu este mică, e că trebuie să integrăm un jucător nou în echipă. Însă, eu sunt optimist și chiar îmi doresc ca sala să fie plină, fanii noștri să fie într-un număr cât mai mare și să fim împreună și la bine și la rău. Vreau ca împreună să obținem un succes pentru Cluj, pentru baschetul românesc și pentru echipa noastră”, a declarat antrenorul.

La rândul său, Donatas Tarolis a vorbit despre partidă. “Cu siguranță, următorul meci e foarte important pentru noi. Vrem să câștigăm și să avansăm în runda următoare. Nu va fi ușor fiindcă adversara noastră va veni motivată pentru a-și lua revanșa pentru partida din tur când i-am bătut. Va fi o luptă fizică și cel mai important este să începem în forță și să fim pregătiți pentru ei. Nu vrem să facem nicio greșeală, știm că trebuie să ascultăm de antrenori și să respectăm planul de joc. Cred că aceste detalii ne vor aduce victoria.

Avem ceva de demonstrat și vrem să le arătăm fanilor, orașului Cluj, dar și nouă înșine că suntem o echipă mai bună decât s-a văzut în confruntarea cu Sibiu. Două meciuri pe săptămână sunt greu de jucat, însă este sarcina noastră. Trebuie să facem asta și vom continua să facem asta. Așa cum am spus anterior, trebuie să avansăm în faza următoare și să câștigăm trofeul pentru că este unul dintre obiectivele noastre”, a spus baschetbalistul.

Partida dintre U-BT Cluj și Ironi Ness Ziona se va disputa miercuri, de la ora 18:30.

Comenteaza