Baschetbaliștii de la U-BT pleacă astăzi spre Serbia. "Studenții" vor juca trei amicale

Baschetbaliștii de la U-BT pleacă astăzi spre Serbia. "Studenții" vor juca trei amicale
| Foto: u-bt.basketball

Campioana României se pregătește de primul cantonament în afara țării înaintea noului sezon.

După mai bine de două săptămâni în care s-au antrenat la Cluj-Napoca, elevii lui Mihai Silvășan pleacă joi spre Serbia pentru primul stagiu de pregătire departe de casă. În țara vecină, "studenții" vor avea ocazia de a-și măsura forțele cu trei formații.

"Întreg lotul este apt de joc, însă în primă instanță vom fi în Serbia fără Karel Guzman. Cubanezul are nevoie de viză Schengen și trebuie să se prezinte pe 4 septembrie la București, pentru a o primi. Drept urmare, va absenta de la primele două amicale.

Pe de altă parte, echipa noastră va susține partide atât în Belgrad cât și în Zrenjanin, urmând să întâlnească formații din primul eșalon al Serbiei.

KK Dynamic Belgrad, primul nostru adversar, este un nume relativ nou pe prima scenă a baschetului din Serbia. Echipa a fost fondată în 2015 și a reușit promovarea doi ani mai târziu. În stagiunea precedentă, Dynamic s-a clasat pe locul 9.

Ulterior ne vom duela cu Spartak Subotica, un nume de tradiție din Serbia. Această echipă a participat în anii ‘90 în competițiile europene, iar în stagiunea precedentă a ajuns până în faza superioară a campionatului, denumită SuperLiga. În această fază a evoluat și ultimul adversar, Mega Leks Belgrad", transmite campioana României.

"Așteptăm de două săptămâni să începem să jucăm. Mai exact, băieții așteaptă cel mai mult să jucăm, luând parte până acum doar la antrenamente. Ca antrenor, aștept să văd echipa la lucru, să văd cum reacționează jucătorii.

Scopul este de a deveni o echipă în adevăratul sens al cuvântului și a crește în joc. Sper să fim sănătoși, să nu întâmpinăm probleme, cum ar fi accidentările și să avem un presezon productiv", a declarat antrenorul Mihai Silvășan.

Programul partidelor amicale:

Vineri, 1 septembrie 2023

18:00 - vs Dynamic VIP

Duminică, 3 septembrie 2023

19:00 - vs Spartak Subotica

Marți, 5 septembrie 2023

19:30 - vs Mega Leks

Comenteaza