Baschetbaliștii de la U-BT, pregătiți pentru Final Four-ul de pe propriul teren: “Ne dorim să câștigăm trofeul, vom ieși pe teren și vom da totul”

Baschetbaliștii de la U-BT, pregătiți pentru Final Four-ul de pe propriul teren: “Ne dorim să câștigăm trofeul, vom ieși pe teren și vom da totul”
| Foto: u-bt.ro

Clujenii au parte de un duel tare în semifinalele Cupei României, împotriva campioanei en-titre din Liga Națională, CSM Oradea, pe care au învins-o în trei din patru meciuri în actualul campionat.

Câștigătoare în ultimele trei ediții, formația clujeană își propune un nou trofeu al Cupei României. Competiția din acest an este cu atât mai importantă, cu cât se va desfășura în Sala Polivalentă, chiar în anul Centenarului echipei. “Studenții” se declară pregătiți pentru duelul din semifinale, cu CSM Oradea, campioana Ligii Naționale, în sezonul trecut. În plus, la o zi după finală, toate vedetele din campionat vor juca în All-Star Game. 

Mihai Silvășan a prefațat partida cu orădenii. “Final Four-ul este un eveniment important pentru noi ca și echipă, suntem câștigătorii trofeului în ultimii trei ani și cu siguranță ne dorim să ne păstrăm trofeul. Jucăm în fața propriilor fani, într-un an foarte important pentru acest club. Presiunea este mare, dar toată lumea este motivată și dornică să facă un joc bun și să câștige. Trebuie să dăm tot ce avem mai bun pentru a câștiga meciul cu Oradea. Ei sunt o echipă foarte bună, sunt campionii României și vin aici cu gândul să câștige trofeul.

Până la urmă este un Final Four ca oricare altul. Totuși, în acest an important ne dorim foarte mult să le oferim suporterilor un motiv de bucurie și de mândrie. Noi ne dorim să obținem al patrulea trofeu la rând, însă trebuie să fim realiști, să ne gândim doar la joc, trebuie să luăm fiecare posesie în parte. Trebuie să fim concentrați, nu trebuie să fim distrași”, a declarat antrenorul.

Căpitanul clujenilor, Aleksandar Rasic, a vorbit, la rândul său despre turneul Final Four. “Cupa României este un obiectiv important pentru noi, am câștigat trofeul în ultimii trei ani. Nu va fi ușor, jucăm împotriva celor de la CSM Oradea, o echipă cu jucători buni, dar sper că fanii ne vor ajuta, iar așa vom avea șanse mari să câștigăm. Trebuie să ne pregătim pentru aceste jocuri, ca pentru oricare altele. Trebuie să fim concentrați, ne cunoaștem adversarii, nu cred că vor fi surprize”, a spus Rasic.

Kyndall Dykes e și el pregătit de turneul care îi poate aduce un nou trofeu în palmares. “Simt ca va fi un meci dificil, două echipe care se cunosc, de fiecare dată sunt meciuri grele împotriva lor. Noi ne dorim să câștigăm trofeul, vom ieși pe teren și vom da totul. Nu ste neapărat presiune, cât ne bucurăm că jucăm în fața fanilor noștri, care ne vor încuraja și ne motivează. Este clar un avantaj mare pentru noi”, a precizat americanul.

Partidele din turneul Final Four al Cupei României se va desfășură în 17 și 18 aprilie. Prima semifinală, dintre Dinamo București și CSU Sibiu este programată de la ora 17:00, în timp ce duelul dintre U-BT și CSM Oradea se va disputa începând cu 19:30.

Comenteaza