Baschetbaliștii de la U-BT s-au reunit cu gândul la medalia de campioni: “Titlul e principalul obiectiv”

Baschetbaliștii de la U-BT s-au reunit cu gândul la medalia de campioni: “Titlul e principalul obiectiv”
| Foto: u-bt.ro

Formația clujeană a reluat antrenamentele înaintea noului sezon în care își propune să cucerească titlul în Liga Națională, performanță pe care nu a mai reușit-o din 2017.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Sub comanda unui nou antrenor, unul cu nume în baschetul european, Dusko Vujosevic, “studenții” au început pregătirea înaintea noii stagiuni. Cu un lot restructurat din temelii, echipa clujeană își propune în noul sezon să pună mâna pe medaliile de campioană în Liga Națională, după doi ani de pauză, în care titlul a ajuns la Oradea. Noul tehnician de la U-BT a oferit primele declarații în calitate de coorondator al staff-ului și și-a expus ideile despre baschet. În plus, Vujosevic a recunoscut că Aleksandar Rasic, căpitanul clujenilor din ultimele sezoane a avut un rol important în sosirea sa.

Noul antrenor al ”studenților” a oferit detalii despre modul în care vede baschetul. “Am venit aici pentru că echipa m-a convins că are ambiție, un oraș în sapte, sponsori pentru a face un proiect serios. E o oportunitate bună pentru mine, având în vedere problemele pe care le am, să fiu în basceht din nou pentru că baschetul e viața mea. Cred că vom reuși rezultate bune, echipa e complet nouă, trebuie să construim totul de la început, cu foarte multă muncă. Cred că rezultatele vor veni, după o perioadă în care vom munci mult.

Aștept ca jucătorii să fie în stare să se sacrifice pentru echipă, să facă parte din echipă. Mi-ar plăcea ca la finalul primului an aici, toată lumea să spună că am îmbunătățit baschetul din România. Titlul e principalul obiectiv, noi înțelegem că dorința de a câștiga un meci e dată de dorința de a munci în fiecare zi. Toată lumea joacă baschet acum, nu e ușor să devii campion nicăieri. Nu aș fi aici dacă Rasic nu mi-a spus ceea ce mi-a spus despre club. Avem nevoie de dedicare, pentru mine antrenamentele sunt mai importante decât jocurile”, a spus Dusko Vujosevic.

Clujenii s-au întârit sub panou, cu un pivot din naționala Croației

Înaintea reunirii, U-BT a bifat un nou transfer, cel al lui Darko Planinic, baschetbalist ce a sosit de la Basket Zielona Gora, din Polonia. Pivotul este component în echipa națională a Croației și a mai evoluat de-a lungul timpului la formații precum Siroki (Bosnia Herzegovina), Maccabi Tel Aviv (Israel), Cibona Zagreb (Croația), Buducnost (Muntenegru), Laboral Kutxa (Spania), Gran Canaria (Spania) și Dinamo Sassari (Italia). Patru titluri și două Cupe în Bosnia și câte un titlu în Israel și Muntenegru sunt trofeele din palmaresul lui Planicic.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza