Belgia a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din Rusia

Belgia a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din Rusia
| Foto: foto facebook.com/fifaworldcup

Echipa lui Roberto Martinez s-a impus în finala mică a turneului final, în fața Angliei, scor 2-0.

La fel ca în meciul din faza grupelor dintre cele două echipe, belgienii au evoluat mai convingător. Trupa condusă din teren de Eden Hazard a deschis repede scorul, în minutul 4, prin Thomas Meunier. Belgienii au continuat dominația în ofensivă, iar Kevin De Bruyne a mai irosit o bună oportunitate de a marca.

La jumătatea reprizei, britanicii au avut prima ocazie de marca, dar șutul lui Harry Kane a trecut pe lângă poarta belgiană. Alderweireld a avut o nouă oportunitate pentru Belgia, cu 10 minute înainte de pauză. După o fază norocoasă, mingea a ajuns la fundașul central, dar șutul să a trecut puțin peste poarta Angliei.

Gareth Southgate i-a introdus la pauză pe Lingard și Rashford, iar jocul britanicilor s-a inbunătățit. Chiar dacă au dominat cea mai mare parte a actului secund, prima ocazie a Angliei a apărut doar în minutul 70. Mijlocașul Eric Dier a încercat un lob elegant peste Courtois, dar Alderweireld a scos de pe linia porții. Patru minute mai târziu, fundașul central Maguire a ratat, la rândul său, o nouă oportunitate.

Belgia a profitat de spațiile din apărarea engleză, iar Meunier a ratat o ocazie uriașă în minutul 80. Două minute mai târziu, căpitanul Hazard a reușit golul care le-a adus belgienilor cea mai bună performanță la un turneu final.

Echipe de start:

Belgia: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Tielemans (Dembele ‘78), Witsel, Chadli (Vermaelen ‘39) – De Bruyne, Lukaku (Mertens ‘60), Hazard

Anglia: Pickford – Jones, Stones, Maguire – Trippier, Loftus-Cheek (Alli ’84), Dier, Delph, Rose (Lingard ‘46) – Sterling (Rashford ‘46), Kane

Comenteaza