Billel Omrani, eroul CFR-ului. Francezul înscrie după 14 luni de “secetă” și aduce victoria campioanei la Mediaș

Billel Omrani, eroul CFR-ului. Francezul înscrie după 14 luni de “secetă” și aduce victoria campioanei la Mediaș
| Foto: facebook.com/cfr1907

Trupa lui Edi Iordănescu a obținut cele trei puncte pe terenul celor de la Gaz Metan, în ciuda faptului că portarul gazdelor a făcut minuni în fața atacurilor “feroviarilor”.

Campioana a început ofensiv partida de la Mediaș și a încercat să își impună jocul încă din primele momente. Minutul 8 a adus prima ocazie, când Camora a întors în centrul careului pentru Deac, însă șutul mijlocașului a fost respins de Buzbuchi. Portarul gazdelor s-a opus și cinci minute mai târziu, când Burcă a trimis bine, din lovitură liberă (13).

CFR Cluj a continuat să pună presiune, în timp ce medieșenii încercau să îndepărteze cât mai repede balonul de propriul careu. La jumătate reprizei, Chipciu a driblat un adversar în marginea careului și a șutat din cadere, însă mingea a trecut pe lângă țintă (22). Păun putea și el înscrie, dar a trimis cu capul peste poartă (25), în timp ce Costache și-a încercat norocul de la distanță, însă Buzbuchi a salvat (26).

Goalkeeper-ul celor de la Gaz Metan i-a exasperat pe clujeni cu paradele sale. Cu 11 minute înainte de finalul reprizei, portarul a respins în fața lui Costache și mai apoi în fața lui Păun în aceeași fază (34). Buzbuchi a fost în centrul atenției și la următoarele faze când a salvat mai întâi în fața lui Debeljuh (40), apoi l-a blocat pe Deac (42) și mai târziu pe Chipciu (44). Astfel, scorul pauzei a fost 0-0.

Actul secund a început tot cu “feroviarii” în ofensivă. La cinci minute de la reluare, Păun putea deschide scorul, însă Buzbuchi l-a blocat pe mijlocașul campioanei (50). După alte 11 minute, portarul s-a remarcat din nou, când Păun a șutat puternic din unghi, Buzbuchi a parat, mingea a ajuns la Vinicius care a reluat cu capul, dar goalkeeper-ul a fost la post și a respins (61).

Clujenii au mai redus din turați odată cu trecerea timpului, în timp ce gazdele și-au creat primele ocazii la poarta lui Bălgrădean. Totuși, cu un sfert de oră înainte de finalul partidei, Omrani a primit o minge în jumătate adversă, a pătruns din flancul drept înspre centru și a deschis scorul, ajutat și de o deviere a defensivei medieșenilor (75).

La intrarea în ultimele 10 minute, Rondon a primit și el în careu, a driblat scurt, a șutat la colțul scurt, dar mingea a trecut pe lângă stâlpul porții celor de la Gaz Metan. Ultimele secvențe ale jocului i-au găsit pe “feroviari” în propria jumătate, încercând să conserve avantajul. În cele din urmă, CFR Cluj a reușit să se impună, scor 1-0, și a egalat liderul FCSB.

Comenteaza