Video Bîrligea, convocat în premieră la națională. Ce înseamnă pentru atacant prezența în rândul "tricolorilor"

Bîrligea, convocat în premieră la națională. Ce înseamnă pentru atacant prezența în rândul "tricolorilor"
| Foto: frf.ro

Jucătorul legitimat la CFR Cluj a fost pentru prima oară convocat de către Edi Iordănescu, pentru meciurile cu Israel și Kosovo.

Startul bun de sezon al lui Daniel Bîrligea în tricoul formației din Gruia l-a convins pe selecționer să îi dea o șansă atacantului în vârstă de 23 de ani. Pentru "feroviar" prezența printre "tricolori" reprezintă un vis îndeplinit și speră să poată contribui din plin la succesul echipei naționale.

"Vreau să dau tot ce pot pentru echipa națională, pentru a onora acest tricou. Îmi doresc să avem rezultate cât mai bune, atât personal, cât și cu echipa. Am primit un mesaj de la Cristi Dragotă, care mi-a scris să îmi fac bagajul.

Trebuia să avem două zile libere, a fost ceva neașteptat. Am sunat-o pe mama și i-am spus că nu mai merg acasă, iar ea și-a dat seama despre ce e vorba. Ea a fost mereu lângă mine și îi voi mulțumi mereu. Prietenii, familia au fost toți fericiți și m-au încurajat.

Camora și Manea m-au felicitat, mi-au spus cum să mă integrez mai bine. Cu Pușcaș m-am cunoscut la Palermo. Eu jucam la Primavera și câteodată mai făceam antrenamente la prima echipă. Avem atacanți buni aici, cu siguranță va fi competiție.

Pentru mine e o onoare foarte mare, o bucurie și un vis îndeplinit. Sper de acum încolo să continui să fiu aici și să avem rezultate. Nu contează când vine debutul, vreau să ajut echipa cu un gol, un assist, să aducem cele trei puncte și să fim fericiți împreună", a declarat Bîrligea.

Cum a început fotbalul atacantul CFR-ului

Originar din Brăila, jucătorul s-a mutat încă de la o vârstă fragedă în Italia, alături de mama și sora sa. Acolo a evoluat pentru Palermo și Teramo, înainte să ajungă la CFR Cluj, în ianuarie 2022.

"Am început fotbalul în România, dar după m-am mutat în Italia cu mama și cu sora mea pentru că traiul aici nu era foarte ok. Ea a rămas singură și financiar nu era totul ok. Acolo am găsit un trai mai bun și am început să joc fotbal la o școală, după m-a luat Palermo și totul a mers din ce în ce mai bine", a explicat atacantul.

În actualul sezon, Daniel Bîrligea a marcat două goluri și a oferit 3 pase decisive în 9 apariții. Pentru reprezentativa de tineret a României, alături de care a participat la EURO 2023, atacantul a înscris de două ori în 11 partide.

Comenteaza