Boc despre fotbalul Clujean: „Clujul are Universitatea în ADN. Vom avea atmosferă ca pe marile stadioane din Europa”. Edilul ține pumnii și CFR-ului cu Lazio: „Misiune imposibilă”

Boc despre fotbalul Clujean: „Clujul are Universitatea în ADN. Vom avea atmosferă ca pe marile stadioane din Europa”. Edilul ține pumnii și CFR-ului cu Lazio: „Misiune imposibilă”
| Foto: Facebook - Emil Boc

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit la ZIUA LIVE despre forma bună pe care o prezintă „U” Cluj în ultimul timp, iar acesta este de părere că „studenții” au stabilitate pe toate planurile și se pot duela cu orice echipă din România.

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a vorbit despre situația echipelor de fotbal din oraș, Universitatea Cluj și CFR, în direct la ZIUA LIVE.

Emil Boc: „Trebuie să câștigăm cu FC Argeș” / Universitatea Cluj poate juca de la egal la egal cu orice echipă”

„Haide «U»! Chiar dacă adversarii de ieri ai Universității sunt într-un eșalon mult inferior, nici noi nu trebuie să uităm de unde am plecat. Eram în Liga a IV-a. Am găsit într-o jachetă la primărie un bilet de atunci de la un meci cu Unirea Tritenii de Jos, iar acum am ajuns să batem Steaua (FCSB - n. red.).

„U” Cluj a acumulat 4 puncte în Grupa C a Cupei României, la egalitate de puncte cu cealaltă echipă a orașului, CFR, dar este pe locul al doilea în urma criteriului de departajare - golaverajul, iar Boc spune că echipa trebuie să câștige următorul meci de pe teren propriu cu FC Argeș din etapa XVIII-a a campionatului.

„Suntem pe un loc de calificare în grupă, dar actualmente ne interesează victoria cu FC Argeș din etapa următoare din campionat și să mergem în continuare, deoarece, după vreme rea vine și vreme bună. A fost destulă vreme rea (pentru „U” - n. red.) după prima parte a turului de campionat. Sunt convins că, încet dar sigur, Universitatea se va consolida în liga națională. Anul acesta este cel mai greu deoarece este și an de pornire (în primul eșalon - n. red.), iar în anii următori veți vedea o creștere continuă și spectaculoasă. Clujul merită o asemenea echipă, are stabilitate, inclusiv financiară și de management, și un lot talentat care a demonstrat că poate juca de la egal la egal cu orice echipă din această țară. Dacă ne gândim la cele două meciuri cu CFR, un penalty și un roșu care nu au fost. Soarta s-a răzbunat pe CFR la partida cu Rapid, unde au fost furați pe față acolo, la fel cum și noi („U” - n. red) am fost furați pe față aici la Cluj cu CFR-ul, cu acel penalty și cartonașul roșu care trebuia acordat de către arbitru. Sper că încet dar șigur și acele abuzuri ale VAR-ului se încheie, și Universitatea să fie tratată așa cum merită, pentru că deocamdată, arbitrajul video reprezintă un dezavantaj pentru echipă după cum s-a văzut ”, a spus Emil Boc la ZIUA LIVE.

Boc: „CFR Cluj, misiune imposibilă cu Lazio, dar le țin pumnii„

Edilul orașului a vorbit și despre cealaltă echipă din oraș, CFR, căreia îi urează succes în meciul din primăvara europeană (UEFA Conference League) împoriva echipei italiene Lazio Roma.

„Le țin pumnii și celor de la CFR cu Lazio. Pare o misiune imposibilă, deși acum 10-12 ani când au învins Roma, cealaltă echipă din oraș, nu credea nimeni că se poate întâmpla. Să reușească și CFR-ul, chiar dacă a prins o echipă care este printre cele mai în formă din fotbalul european. Sunt pe locul 3 în Italia și asta nu e lucru mic. Le ținem pumnii pentru că în primul rând sunt Clujeni de-ai noștii, și e vorba de România”, a spus primarul Clujului despre CFR.

Boc: „Orașul are Universitatea în ADN / Vom avea la Cluj atmosfera de pe marile stadioane ale Europei”

Emil Boc a vorbit despre eventuale sponsorizări și transferuri în iarnă pentru Universitatea Cluj.

„Despre transferuri nu pot să vorbesc, deoarece eu nu mă amestec la echipă. Finanțarea de la primărie e de aproximativ un milion de euro. Vor beneficia de finanțare și pentru anul viitor. Este asigurată. Numărul sponsorilor este în creștere, avem un management curat și sănătos, cu salarii care din câte știu se plătesc la timp și astfel dă stabilitate echipei. Două lucruri sunt de evitat: instabilitatea financiară, care duce la pierderea jucătorilor și la încredere, iar al doilea punct este eliminarea panicii. După ce am avut o perioadă mai proastă la început de campionat le-am transmis băieților că nu este cazul să intrăm în panică pentru că este cel mai periculoasă pentru perfomanță. Se mai întâmplă în fotbal să mai ai zile negre. Le-am spus că ei au demonstrat, că au bătut Dinamo, au făcut egal cu Steaua (FCSB - n. red.) și cu Universitatea Craiova, deci resursa există, iar important e să fie pe direcția corectă. S-a putut, și această echipă a adus 24.000 de spectatori în tribună. Doar Steaua (FCSB - n. red.) a a adus pe Național Arena mai mulți, dar și asta deoarece e mai mare capacitatea acelui stadion. Sunt convins că veneau mai mult de 24.000 de oameni dacă aveam un stadion mai încăpător. Acest oraș are în ADN Univeresitatea Cluj și îl vom avea în continuare, iar încet dar sigur vom crea acea atmosferă de pe marile stadioane ale Europei, ca la Barcelona, Real Madrid sau precum e pe Anfield Road. În ansamblu, galeria Universității Cluj este mininată și antrenează întregul stadion”, a mai spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca despre Universitatea Cluj.

Comenteaza