Boc: ''Simbolul UE să fie alături de TRICOLORUL românesc pe echipamentul sportivilor''

Boc: ''Simbolul UE să fie alături de TRICOLORUL românesc pe echipamentul sportivilor''

Intervenție în cadrul dezbaterii organizate de către Council of European Municipalities and Regions (CEMER): Simbolul Uniunii Europene alături de simbolul Național pe echipamentele sportivilor din țările Uniunii Europene?

''Am susținut această propunere în cadrul dezbaterii de azi și în cadrul Conferinței despre viitorul Europei care se desfășoară în această perioadă. Steagul Uniunii Europene alături de steagul Național pe echipamentele sportivilor în competițiile internaționale. De ce? Apreciez că o asemenea inițiativă ar putea contribui la întărirea identității europene și la promovarea modului de viață european („the european way of life”).

Diversitatea națională, identitatea europeană și valorile democratice comune reprezintă avantaje unice ale Uniunii Europene. Europa este „un concert al națiunilor” în care specificul național este fundamental și trebuie să fie consolidat. Dimensiunea națională nu este și nu trebuie să fie în opoziție cu dimensiunea europeană. Sunt concomitent transilvănean, român și european'', a declarat Emil Boc.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza