Bogătaşii fotbalului clujean VIDEO

Bogătaşii fotbalului clujean VIDEO
Locul 1: Astra. Locul al doilea: Oţelul Galaţi. Pe poziţia a treia, FC Vaslui. Aşa arată clasamentul Ligii I de fotbal, în funcţie de averile patronilor de club. Ambele formaţii clujene din prima divizie au proprietari în clasamentul alcătuit de revista Forbes: Florian Walter, de la Universitatea, este creditat cu o avere mai mare decât Arpad Paszkany, finanţatorul CFR, dar ambii patroni sunt în top 10 cei mai bogaţi oameni din fotbal.

Astra Giurgiu are cel mai bogat patron din Liga I, Ioan Niculae, care de altfel este considerat de Forbes şi cel mai bogat român. Averea sa este estimată la 1,1 miliarde de euro. Patronul Oţelului Galaţi, Dan Adamescu, are 850 de milioane de euro, potrivit Forbes, iar Adrian Porumboiu, omul din spatele clubului FC Vaslui, încheie podiumul, cu 170 de milioane

BOGAŢII DIN LIGA LUI MITICĂ
sursa: forbes.ro

1. Ioan Niculae - 1,1 miliarde de euro
2. Dan Adamescu - 850 milioane
3. Adrian Porumboiu - 170 milioane

În top 10 cei mai bogaţi oameni din fotbal şi-au loc şi patronii cluburilor din Cluj. Averea lui Florian Walter a fost estimată de Forbes la 29 de milioane de euro, cu care se află pe locul al nouălea printre patronii cluburilor de fotbal, iar Arpad Paszkany încheie Top 10 cu 28 de milioane de euro. Cu toate acestea, în clasamentul real al Ligii 1, ordinea este alta: Universitatea este codaşa Ligii I, iar CFR a început să urce în clasament, după un start de campionat ratat.

BOGAŢII FOTBALULUI CLUJEAN
sursa: forbes.ro

Florian Walter - 29 milioane de euro
Paszkany Arpad - 28 milioane de euro

Topul Forbes arată că închisoarea dăunează grav averii. Altădată pe primele locuri, patronul Stelei, Gigi Becali, a coborât vertiginos. Aflat la Jilava, Becali este abia pe locul 6, cu o avere estimată la 49 milioane de euro.

 

Comenteaza