Bogdan Lobonț, după dubla pierdută cu Hermannstadt: “Este o experienţă din care o să avem mult de învăţat”

Bogdan Lobonț, după dubla pierdută cu Hermannstadt: “Este o experienţă din care o să avem mult de învăţat”
| Foto: Cristi Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Universitatea Cluj a ratat șansa promovării, după ce a pierdut barajul împotriva sibienilor, dar antrenorul clujenilor este în continuare optimist.

Deși așteptările erau mari, având în vedere că în acest an se sărbătorește Centenarul clubului, “studenții” nu au reușit să ajungă în Liga 1. După un sezon greu, în care s-au pierdut ușor multe puncte, “Șepcile roșii” au ajuns la baraj, iar Hermannstadt s-a dovedit a fi prea puternică. Clujenii au evoluat curajos, au și înscris o dată, însă, de multe ori, au părut că nu găsesc soluții în fața unei apărării care are experiența Ligii 1. Cu toate acestea, Bogdan Lobonț e în continuare optimist și nu se gândește la o posibilă plecare.

La finalul meciului, antrenorul a vorbit despre diferența dintre cele două echipe. “O victorie cu gust amar. Dar rămâne o victorie. Am dat maximum din maximum pe care putem noi să-l dăm la ora actuală. Este o experienţă din care o să avem mult de învăţat, această dublă cu Hermannstadt. Meciul a ţinut 180 de minute, prima repriză la Cluj, a doua repriză aici, la Sibiu.

Din punctul meu de vedere, noi am fost penalizaţi într-un singur minut, când am luat cele două goluri la Cluj. Acolo a fost momentul cheie al acestei duble manşe. În rest, am dat maximum pe care putem să-l dăm noi, de la primul până la ultimul. În sport, câştigi şi pierzi. În sport sunt şi experienţe de genul acesta. Băieţii au fost tot ce le-am cerut atât la Cluj, cât şi la Sibiu.

Sibiul a avut un alt ritm. Se vede diferenţa. Nu trebuie să ne ascundem după deget. Trebuie să privim realitatea în faţă. S-a văzut în unele momente, în anumite contraste, că ei au fost mai puternici, şi e normal, pentru că joacă la un nivel superior. E ca şi cum o echipă din Liga 1 ar întâlni una din Liga Campionilor. E mai mult sau mai puţin aceeaşi situaţie. Exemplul cel mai cald este naţionala în Malta. Noi, ca şi naţie, suntem crescuţi ca la prima greşeală să tăiem craca”, a declarat tehnicianul, conform Prosport.

Lobonț susține că este prea devreme pentru a vorbi despre plecarea sa. “Este prematur să vorbim de schimbat. La cald, imediat, e prematur. Zilele următoare o să analizăm tot ce s-a făcut până astăzi şi o să vedem care este linia de urmat. E prematur să răspund la o astfel de întrebare. O să analizăm absolut tot şi o să vedem care e linia de urmat. Atât pot să spun acum. O să analizez practic tot ce s-a întâmplat de când sunt la ”U” Cluj, din 10 ianuarie şi până acum.

Ce urmează? Viitorul meu. Şi depinde doar de mine. Cu siguranţă, în următoarele zile o să avem o întâlnire şi cu cei din conducerea clubului şi o să analizăm tot ce s-a petrecut până în momentul de faţă şi vedem ce e o să urmeze. Eu, când am fost chemat aici, am fost chemat pentru că ”U” Cluj este un club altfel.

Stând atâta timp afară şi acumulând un anumit nivel de experienţă, am fost chemat pentru asta, pentru a transmite mai departe modul meu de a gândi, mentalitatea pe care mi-am construit-o în toţi aceşti ani. Sunt conştient că nu poţi să o faci într-un timp atât de scurt. Pentru asta m-am apucat de această meserie. Nu este uşor, o fac cu pasiune şi vreau să merg mai departe”, a precizat antrenorul.

loading...
Comenteaza