Bogdan Lobonț, după primul antrenament din noul an la “U” Cluj: “M-am simțit ca și în prima mea zi ca jucător profesionist”

Bogdan Lobonț, după primul antrenament din noul an la “U” Cluj: “M-am simțit ca și în prima mea zi ca jucător profesionist”
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Fostul internațional a condus prima ședință de pregătire din 2019, alături de Adrian Iencsi, pe terenul sintetic din Parcul “Iuliu Hațieganu”.

După ce a debutat cu o victorie, scor 3-1, în fața Chindiei Târgoviște, Bogdan Lobonț e pregătit să înceapă cu adevărat munca la Universitatea Cluj. La prima sa experiență ca antrenor, fostul portar va fi asistat de Adrian Iencsi, cu care a fost coleg la Rapid. Lobonț a condus primul antrenament al anului pentru “studenți”, care vor reîncepe lupta din Liga a 2-a, la finalul lunii februarie.

Noul tehnician al clujenilor a vorbit despre gândurile sale la primul antrenament la conducerea formației clujene. “M-am simțit azi ca și în prima mea zi ca jucător profesionist. Sunt într-o meserie nouă, am semnat primul meu contract ca și antrenor. Sunt bucuros și entuziasmat că am început în România și era natural să încep acasă. E prea devereme să spun cine e modelul meu de antrenor. Sunt încă la început, sunt conștient de ceea ce trebuie să fac și de ceea ce mă așteaptă.

Presiune există peste tot, nu doar aici la Cluj. La toate echipele la care am activat a fost presiune și mă bucur că este și aici, înseamnă că există calitate, valoare și că băieții care joacă pentru “U” Cluj au valoare, talent. Datoria noastră este să îi ajutăm să își dezvolte calitățile”, a declarat Lobonț.

Fostul portar a explicat și ceea ce își dorește de la noii să elevi. “Eu știu drumul pe care mergem, îl am foarte clar în minte. Zi de zi avem nevoie de implicare în tot ceea ce facem. Toți ne dorim să ajungem la cel mai înalt nivel. Nu cred că există o persoană care nu își dorește să evolueze. Orice om își dorește să câștige. Avem un lot de jucători cu calități extraordinare, am avut posibilitatea să  îi urmăresc și să îi cunosc. E de datoria noastră, a celor din staff și din conducere să îi ajutăm să se dezvolte.

Noi muncim zi de zi, important este ceea ce facem să ne ducă acolo unde ne-am propus. Titluri, promovări, participări în cupele europene sunt doar consecințe a ceea ce faci zi de zi. Spre asta trebuie îndreptată toată atenția. Ca să fii un fotbalist adevărat trebuie să fi concentrat întotdeauna”, a precizat fostul internațional.  

Bogdan Lobonț a discutat și despre posibilele transferuri ale “studenților”. “În ultimul an am avut posibilitatea să văd realitatea fotbalului românesc din interior. Am lucrat cu Cosmin Contra la echipa națională și mi-am dat seama de talentul pe care îl au jucătorii români. Trebuie să le construim un mediu propice, ca talentul lor să crească zi de zi. Am urmărit foarte mulți jucători, însă nu transferăm doar de dragul de a transfera. Jucătorii pe care îi avem acum au demonstrat că au calitate și au valoare”, a spus tehnicianul.

Antrenorul “Șepcilor roșii” a avut doar cuvinte de laudă despre fiul lui Daniel Prodan, Răzvan, care se antrenează alături de clujeni. “Are calități, e un băiat născut în 1999, nu știu câți tineri de vârsta lui sunt atât de dotați din punct de vedere fizic. Cu siguranță are mult de muncă, are mult de învățat, dar este un băiat deschis”, a explicat Lobonț.

Fostul internațional s-a declarat încânat și de “Regula U21”. “Pe vremea mea nu exista această regulă și pentru că tinerii erau promovați, nu contau datele din buletin. Dacă aveai valoare erai bun și jucai. În ultimul timp, în fotbalul românesc s-a pus mai mult accent pe rezultat și s-a pierdut din vedere creșterea copiiilor. E un lucru pozitiv că s-a introdus această regulă, doar așa pot să crească tineri”, a încheiat antrenorul.

“Studenții” se vor pregăti pe plan local pentru două săptămâni, urmând ca în perioada 28 ianuarie – 9 februarie să efectueze un cantonament în Turcia. Clujenii vor disputa șase amicale în stagiul de pregătire, iar primii adversari confirmați sunt Slavia Sofia și FC Montana, formații din Bulgaria.

Comenteaza