Bogdan Lobonț: “Este victoria tuturor și țin să le mulțumesc suporterilor, care ne-au dat energie”

Bogdan Lobonț: “Este victoria tuturor și țin să le mulțumesc suporterilor, care ne-au dat energie”
| Foto: Cristi Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Unviersitatea Cluj a reușit să învingă formația ilfoveană, scor 1-0 și mai speră la locul al doilea, ce asigură promovarea directă în prima ligă.

După remiza de la Clinceni, “studenții” erau obligați să câștige pe propriul teren pentru a mai spera la promovarea directă. Victoria a venit greu, în ultimele minute, după un meci sărac în ocazii și un joc modest din partea ambelor formații. Totuși, cele trei puncte obținute sunt vitale pentru clujeni și îi mențin în lupta pentru locul al doilea, deși și lupta pentru ultima treaptă a podiumului, cea care duce la baraj este una complicată.

La finalul partidei, Bogdan Lobonț și-a felicitat jucătorii și a mulțumit fanilor prezenți la meci. “În această seară am jucat cu toții, cei care au început jocul, cei care au intrat pe parcurs, cei care au rămas pe bancă, plus cei din tribună. Este victoria tuturor și țin să le mulțumesc suporterilor pentru că și în momentele dificile i-am simțit în spatele nostru. Ne-au dat energie pentru a câștiga acest meci.

Mai avem două meciuri de jucat, avem în mâinile noastre totul. Trebuie să fim concentrați și toată atenția noastră să se îndrepte către ce avem de făcut. Băieții au demonstrat până la final că au vrut să învingă, cum au demonstrat în toate meciurile de până acum. Sunt meciuri și meciuri, se acumulează foarte mulți fatori, dar sunt experiențe utile, care ne vor ajuta pe viitor”, a declarat antrenorul.

Tehnicianul clujenilor a vorbit și despre suprafața de joc, afectată de condițiile meteo. “Acestea au fost condițiile, trebuie să fim fericiți că avem această suprafață de joc. Îmi aduc aminte de terenul de la Brăila, iar noi suntem privilegiați din punctul ăsta de vedere. A plouat foarte mult în ultimul timp, dar terenul a arătat extraordinar. Băieții au arătat că sunt capabili să se adapteze și la condițiile astea”, a spus Lobonț.

La rândul său, căpitanul Dorin Goga a vorbit despre spiritul de echipă prezent la Universitatea Cluj. “E o victorie foarte importantă pentru noi, aveam mare nevoie de ea. Cam toate echipele se închid în fața noastră și noi trebuie să îi deschidem și cred că o singură dată după ce am marcat, am luat gol, în meciul cu Ripensia. A fost un meci cheie pentru noi și acum vom avea meciuri accesibile, dar trebuie să le tratăm serios. Astăzi am avut un spirit de echipă foarte bun, s-a văzut și pe teren, a fost victoria echipei. Dacă luptăm, cu acești suporteri minunați în spate, cred că putem câștiga orice meci”, a precizat Goga.

În urma victoriei, Universitatea Cluj a revenit pe locul al treilea, cu 76 de puncte. Pentru “studenți” urmează un meci cu CS Balotești, formație deja retrogradată.

Comenteaza