Bogdan Lobonț, după victoria cu UTA: “Este bine că am câștigat, nu am avut viteză, dar am avut calitate”

Bogdan Lobonț, după victoria cu UTA: “Este bine că am câștigat, nu am avut viteză, dar am avut calitate”
| Foto: Cristi Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Universitatea Cluj s-a impus pe propriul teren, scor 3-0, în fața formației din Arad și se menține pe ultima treaptă a podiumului Ligii a 2-a.

După victoria de la Timișoara din runda trecută, clujenii au revenit în fața propriilor fani și au reușit să obțină o victorie importantă. Derby-ul de tradiție cu UTA a fost decis de experiența “studenților”, care au speculat foarte bine greșelile adversarilor, în ciuda faptului că jocul nu a fost unul strălucit. “Șepcile roșii” au făcut chiar spectacol la ultima fază, când Goga i-a pasat din penalty lui Florescu, care a înschis tabela.

La finalul partidei, antrenorul Bogdan Lobonț s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale. “Este bine că am câștigat, într-adevăr nu am avut viteza la care ne așteptam, dar am avut calitate. Poate am avut o atingere în plus mai tot timpul, dar băieții au reușit să facă ceea ce le-am cerut. Dacă au reușit astăz să joace așa cu o viteză în minus, cu o viteză în plus sunt capabili să joace și mai bine. Toate meciurile până la final sunt decisive, mai sunt patru etape, iar la finalul campionatului vom vedea unde suntem.

Mai avem de lucrat, dar de aceea suntem aici și staff-ul și jucătorii, pentru a crește. Într-adevăr în repriza secundă am avut un moment în care nu am putut ține de minge, dar face parte și din strategie. Astăzi le-am lăsat deliberat spațiu pentru a avea noi spațiu pe contraatac”, a declarat tehnicianul.

Dorin Goga a vorbit, la rândul său, despre succesul împotriva arădenilor. “E un rezultat bun, un rezultat așteptat, dar mai important este cum a arătat echipa. Cred că avem șansa noastră, iar următorul meci va fi decisiv. Dacă dăm totul la fiecare meci, nu ni se va reproșa nimic. Dacă nu s-a promovat până acum de la baraj, nu înseamnă că noi nu vom reuși asta. Faza de la penalty nu a fost repetată, a fost ceva spontan. George a vrut să bată, iar eu i-am zis că îi voi pasa. Am mai făcut o fază asemănătoare în Cupă, când eram în Liga a 4-a”, a spus căpitanul clujenilor.

Pentru Universitatea Cluj urmează derby-ul cu liderul clasamentului, Academica Clinceni. Partida e programată joi, de la ora 18:00.

Comenteaza