Bogdan Lobonț, înaintea barajului cu Hermannstadt: “Suntem conștienți că întâlnim o echipă puternică”

Bogdan Lobonț, înaintea barajului cu Hermannstadt: “Suntem conștienți că întâlnim o echipă puternică”
| Foto: Cristi Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Antrenorul “Șepcilor roșii” e convinsă că, deși formația sa pleacă cu a doua șansă, clujenii le vor pune probleme serioase sibienilor, care tocmai au încheiat play-out-ul Ligii 1.

Finalul de sezon aduce și mai multe emoții la Universitatea Cluj. După ce nu au reușit promovarea directă, “studenții” e văd nevoiți să dispute barajul împotriva unei formații din prima ligă. Adversarul va fi AFC Hermannstadt, formmație ce a încheiat sezonul pe locul 12 în elita fotbaului românesc. În ciuda faptului că oponenții din dubla de baraj sunt obișnuiți cu un ritm superior, antrenorul clujenilor e convins că echipa sa poate reuși să promoveze.

Bogdan Lobonț a prefațat partida cu sibienii. “Cu siguranță va fi un meci interesant, cu două echipe de nivel bun. Cum avem noi plusuri și minusuri, așa au și ei. Trebuie să fim capabili ca să profităm de minusurile adversarilor. În ziua de azi, fotbalul este 60% fizic, 40% tehnic și 0% interpretare. Niciun meci nu seamănă cu celălalt. Probleme de lot nu pot să spun că avem. Sunt convins că până la ora jocului vom pune totul la punct.

Băieții s-au comportat extraordinar din prima zi de când am început să lucrăm împreună și le mulțumesc. A fost o săptămână ca toate celelalte de până acum. Am încheiat campionatul pe locul al treilea, avem dreptul de a juca baraj și ne jucăm șansa. Suntem conștienți că întâlnim o echipă puternică, pregătită de un antrenor experimentat, pe care eu îl respect. Hermannstadt a  jucat în Liga 1 și pleacă cu prima șansă”, a declarat fostul internațional.

Tehnicianul a vorbit și despre calitatea gazonului de la Sibiu, una care lasă de dorit. “Din punctul nostru de vedere nu contează unde se dispută primul meci. Oricum trebuie jucate două meciuri, unul acasă și unul în deplasare. Au avut timp o săptămână să refacă gazonul, dar până la urmă s-a jucat și ultimul meci din Liga 1 acolo. Cred că șapte zile sunt suficiente pentru a pune la punct gazonul”, a spus fostul goalkeeper.

Lobonț a discutat și despre o posibilă demitere, în cazul ratării promovării. “Eu nu mă tem de nimic și niciunul dintre noi nu trebuie să se teamă de aceste meciuri. Este un joc de fotbal, indiferent de ceea ce se întâmplă la finalul acestor două meciuri, fotbalul este un sport de echipă și poți să câștigi sau poți să pierzi. Nu cred că viitorul și cariera mea depind de aceste două partide”, a precizat antrenorul.

Primul meci al barajului se va disputa duminică, 9 iunie, de la ora 18:00, pe Cluj Arena.

loading...
Comenteaza