Bogdan Lobonț, pregătit pentru lupta din Liga a 2-a: “Băieții ascultă tot ceea ce le cerem, sunt pregătiți și abia așteptăm să începem”

Bogdan Lobonț, pregătit pentru lupta din Liga a 2-a: “Băieții ascultă tot ceea ce le cerem, sunt pregătiți și abia așteptăm să începem”
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Antrenorul Universității Cluj este pregătit de debutul său cu acte în regulă pe banca “Șepcilor roșii”.

Deși a fost numit în luna noiembrie și a stat pe bancă la partida cu Chindia, Bogdan Lobonț conisderă partida cu Energeticianul ca fiind debutul său la “U” Cluj. Tehnicianul a avut ocazia să pregătească echipa în stagiul de iarnă și să urmărească atent evoluția fiecărui jucător. Antrenorul nu a dorit să promită promovarea, însă i-a asigurat pe fani că formația pregătită de el va da totul în meciurile din Liga a 2-a.

Bogdan Lobonț a prefațat începutul de an în eșalonul secund. “Rolul nostru este să antrenăm jucătorii și să obținem maximum din potențialul lor. Este începutul oficial pentru mine și pentru staff-ul meu pe banca Unviersității. Ne așteaptă un meci greu, întâlnim o formație care se află în reconstrucție, au venit mulți jucători tineri. Ținând cont și de previziunile meteo, va fi și mai greu. Sunt șanse mari să ningă și terenul să fie înghețat. Am lucrat în acest timp și am experimentat tot felul de suprafețe de joc.

Băieții ascultă tot ceea ce le cerem, sunt pregătiți și abia așteptăm să începem. Energia mea nu se canalizează către celelalte echipe, ci energia mea și a staff-ului se îndreaptă către ceea e facem aici. Rolul nostru este să obținem maximum din potențialul acestor jucători minunați, care au talent și sunt jucători importanți. Aici la Cluj am întâlnit mediul perfect care ne ajută să obținem acest lucru. Sunt convins că vom reuși”, a declarat antrenorul.

Fostul internațional a vorbit și despre metodele sale de lucru cu noii săi elevi. “Am fost implicat din ziua în care am ales să fac acest pas. Am luat această decizie cu mult timp în urmă și încetul cu încetul m-am pregătit și știam că va veni și ziua când voi conduce o echipă. Este total diferit față de cariera de jucător pentru că trebuie să gestionezi un grup de persoane, cu caractere diferite.

Mai este și staff-ul, sunt și cei din conducere, suporterii, trebuie să îi gestionezi pe toți. Jucătorii știu ceea ce vreau să fac și unde vrem să ajungem. Depinde doar de mine dacă am capacitatea necesară să fac acest lucru. Cu siguranță nu vom reuși peste noaptea, este nevoie de timp. Promovarea este o consecință a tot ceea ce facem zi de zi”, a spus Lobonț.

Antrenorul a dezvăluit că se implică și în pregătirea goalkeeper-ilor clujeni. “Acord o atenție deosebită pregătirii portarilor. Cred că cunosc puțină meserie și încerc să mă implic cât mai mult posibil în pregătire. La fel ca și la un jucător de câmp și la portari este vorba de tehnică. Nu este cu nimic diferit de rolul unui fundaș de exemplu. Prima sarcină a portarului este să apere. Nu am nevoie de un portar care joacă la 30 de m de poartă”, a precizat tehniciaul.

Lobonț a lăudat condițiile de pregătire pe care le-a avut la dispoziție echipa sa. “Se fac sacrificii atât de Cluj Arena cât și în Parcul Babeș. Cei care administrează terenurile fac tot posibilul ca să jucăm în cele mai bune condiții. De când sunt aici s-au ridicat la cel mai înalt nivel. Am avut la dispoziție cele mai bune terenuri. Ne adaptăm, nu e nicio problemă, sunt experiențe care ne ajută să creștem”, a declarat fostul portar.

Tehnicianul Universității Cluj a avut și un mesaj pentru fanii “studenților”. “Suporterii sunt printre cei mai frumoși din țară. Nu știu dacă cei de la Dinamo se ridică la nivelul lor. Au fost tot timpul alături de echipă, au început acest parcurs în 2016 și au făcut și ei sacrificii imense. Îi așteptăm în număr cât mai mare atât pe Cluj Arena, cât și în deplasări. Nu le pot promite absolut nimic, dar le pot spune că vom lupta în fiecare meci pentru a aduce rezultate”, a încheiat Bogdan Lobonț.

Universitatea Cluj va începe anul cu o deplasare pe terenul Energeticianului. Partida va avea loc sâmbătă, 23 februarie, de la ora 13:00.

Comenteaza