Brandyn Curry, jucătorul de la U-BT ce a învățat baschetul la Harvard: “Sunt aici să câștig campionatul”

Brandyn Curry, jucătorul de la U-BT ce a învățat baschetul la Harvard: “Sunt aici să câștig campionatul”
| Foto: fiba.basketball

Americanul care a absolvit una dintre cele mai prestigioase universități din lume a sosit în România cu gândul la campionat și la o participare cât mai însemnată în FIBA Europe Cup.

U-BT Cluj și-a propus câștigarea tuturor trofeelor puse în joc în noul sezon, după două stagiuni în care echipa a dezamăgit. Pentru îndeplinirea obiectivelor, clujenii au transferat mai mulți jucători importanți, iar noul antrenor al echipei este Dusko Vujosevic, o legendă a baschetului european.

Printre jucătorii aduși la Cluj se numără și Curry, o mai veche cunoștiință a “studenților”. Conducătorul de joc a evoluat împotriva celor de la U-BT în 2018, pe când juca pentru Donar Groeningen, din Olanda. Atunci, americanul a pus probleme serioase defensivei clujene, iar formația condusă de Mihai Silvășan a fost eliminată.

Acum, Curry a sosit la Cluj și e gata să dea totul pentru ca U-BT să își îndeplinească obiectivele din noul sezon. Americanul este un jucător de baschet atipic, iar asta pentru că este absolvent de Harvard. Conducătorul de joc a evoluat timp de cinci ani pentru echipa prestigioasei universități, timp în care a obținut o diplomă în sociologie.

Curry a vorbit despre primele impresii pe care le-a avut la sosirea în România. “Totul este grozav. Încep să îi cunosc pe colegi, pe antrenori, mă simt bine aici. Mă obișnuiesc cu orașul, chiar îmi place și mă bucur că tragem tare la antrenamente. Ne pregătim de noul sezon și asta este cel mai important! În primul rând, mi-am dorit să joc sub comanda lui Dusko Vujosevic.

Palmaresul lui vorbește de la sine, a format generații de baschetbaliști de succes. Oricine și-ar dori să joace pentru o echipă antrenată de el. Vreau să învăț, să devin mai bun și nu puteam rata o astfel de șansă. Țin minte și meciurile disputate cu Donar Groeningen aici. Atunci am văzut o grupare profesionistă și mi-am dat seama ce ambiții mărețe are clubul. La rândul meu, eu am obiective pe măsură.

E uimitor felul în care ne-am unit. S-a creat un grup puternic, foarte repede. Suntem doi americani, doi croați, un leton și un lituanian, pe lângă români. Antrenorul a avut ochi atunci când ne-a ales și se văd deja caracterele frumoase din lot. Am colegi de mare valoare și va fi din ce în ce mai bine. Îmi place orașul, oamenii sunt primitori, toată lumea vorbește engleza”, a declarat conducătorul de joc pentru site-ul oficial al echipei.

Baschetbalistul american a dezvăluit cum vede el lupta la titlu în Liga Națională. “Va fi o provocare. În orice ligă este o provocare să câștigi campionatul. Sper să nu ne confruntăm cu probleme medicale. Sunt mulți factori de luat în calcul, dar nu am niciun dubiu în legătură cu rezultatele pe care le vom obține.

De aceea tragem tare și în parc. Vă dați seama că este dificil, însă o să merite. Ne crește rezistența la efort și acest lucru se va vedea în mai, odată cu adevăratele bătălii din play-off. Cu siguranță am făcut un prim pas bun și vom continua tot așa”, a spus Curry.

Conducătorul de joc a povestit despre experiența sa la Harvard și modul în care vede baschetul. “A fost o șansă unică. La început nu eram convins dacă să merg sau nu la Harvard. Voiam să mă axez pe baschet, dar un antrenor grozav de la Harvard, pe nume Tommy Amaker, m-a făcut să îmi schimb opțiunea.

A fost un jucător mare la Duke și mi-a arătat o altă perspectivă. Echipa nu câștigase prea multe meciuri, dar noi am făcut istorie pe terenul de baschet. Harvard mi-a schimbat viața. Am avut acces la cele mai bune programe de studii, am o diplomă în sociologie și m-am bucurat de fiecare moment din facultate.

Voi da tot ce am mai bun pe teren de fiecare dată. Muncesc să obțin ceea ce îmi doresc și sunt binecuvântat să joc baschet, să trăiesc din baschet, mă bucur de fiecare clipă petrecută pe teren. Iubesc baschetul și întotdeauna o să mă vedeți cu zâmbetul pe buze. Sunt aici să câștig campionatul, să fiți siguri de asta!”, a precizat baschetbalistul.

În vârstă de 28 de ani, Curry a mai evoluat pentru Den Bosch (Olanda), Eisbaren Bremerhaven (Germania), Helios Suns (Slovenia) și ESSM Le Portel (Franța). Conducătorul de joc este dublu campion al Olandei (20015, 2018), câștigător al Cupei Olandei (2018), MVP al Campionatului Olandei (2018) și de două ori MVP al play-off-ului din Campionatul Olandei (2015, 2018).

Comenteaza