Branko Cuic: "Cu atitudinea de după pauză nu ne poate bate nimeni" GALERIE FOTO

Branko Cuic:
Echipa de baschet masculin "U" BT a debutat cu o victorie în noul sezon competiţional contra formaţiei BC Timişoara, 73-71, meci din turul optimilior de finală ale Cupei României.

Lovitura de începere a meciului a fost dată de campioana mondială la juniori la handbal feminin under 18, Cristina Laslo.

Deşi nu a remaniat complet lotul, ca altădată, "U" BT a început cu patru jucători noi pe parchet. Mandache, Barnette, Jucan şi Southall i s-au alăturat lui Medvedj în primul 5. Startul a fost însă dezastruos. Mingea a găsit prima dată coşul după minute bune, timp în care Pesic, de la oaspeţi, înscria pe foc automat. La pauza mare, tabela de marcaj arăta un avantaj net în favoarea timişorenilor: 39 - 27.

În repriza secundă "studenţii" au revenit de la cabine cu un joc complet schimbat faţă de prima repriză. Au remontat din pasiv în sfertul al treilea şi s-au dezlănţuit în al patrulea, când au avut chiar şi opt puncte avans. În ultimele două minute, însă, jucătorii de la "U" BT s-au relaxat, aşa încât au obţinut doar o victorie la două puncte diferenţă, 73-71.

Antrenorul clujenilor, Dorin Pintea, e de părere că şansele de calificare rămân aceleaşi chiar şi în situaţia în care echipa sa câştiga la o diferenţă de zece puncte. 

"Încă de la început am ştiut că va fi un meci foarte greu. Ne aşteptam ca echipa Timişoarei să joace foarte bine. Ştiam că are jucători foarte experimentaţi şi noi nu ne-am regăsit în primele două sferturi. După pauză a fost un pic de schimbare în atitudinea jucătorilor. Ne-am apărat mult mai agresiv şi ne-au intrat şi coşurile de trei. Oricum, trebuie să mergem la Timişoara să câştigăm, dacă vrem să ne calificăm în turul al doilea", a spus Pintea.

Referitor la evoluţia jucătorilor nou veniţi, tehnicianul "studenţilor" s-a arătat mulţumit doar de o parte dintre ei. Nu a făcut însă nominalizări.

Baschetbalistul Branko Cuic crede că dacă echipa Universităţii va avea atitudinea din repriza secundă, nicio echipă din campionat nu o poate învinge.

"E o victorie importantă pentru noi, pentru încrederea echipei, datorită reprizei a doua. Noi am arătat azi două reprize total diferite, mă refer în primul rând la atitudinea noastră. Doar atitudinea a făcut diferenţa după pauză şi acesta e un foarte clar exemplu despre cum trebuie să arate această echipă. Dacă arătăm atitudinea de după pauză pot să zic sigur că nu există echipă care să ne poată bate. Doar atitudinea face diferenţa", crede Cuic.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Hargrove, cu 17 puncte, Barnette, cu 14, şi Cuic, cu 13, de la gazde, respectiv Pesic cu 20 de puncte, Lewis cu 15, şi Tica cu 14, de la oaspeţi.

Comenteaza