Brazilianul Maykon recunoaşte: “Negociez cu CFR Cluj”

Brazilianul Maykon recunoaşte: “Negociez cu CFR Cluj”
Fundaşul echipei portugheze Pacos de Ferreira, Maykon, a confirmat, pentru ZIUA de CLUJ, tratativele cu “feroviarii” şi spune că este interesat de un transfer în România.

"Feroviarii" au început să caute întăriri pentru sezonul următor cu mult înainte ca actuala stagiune să se fi încheiat. Cea mai accesibilă piaţă pare a fi cea portugheză, de unde conducătorii clujeni vor să aducă doi fundaşi, un mijlocaş şi un atacant. Unul dintre jucătorii aflaţi în vizorul CFR-ului, brazilianul Maykon, a recunoscut că se află în discuţii avansate cu echipa din Gruia.

"Le promit tuturor suporterilor că în sezonul viitor vom fi mult mai puternici şi vom fi din nou candidaţi serioşi la titlul de campioni", spunea preşedintele Iuliu Mureşan, după victoria cu FC Vaslui. Oficialul "feroviar" şi-a petrecut două săptămâni în Portugalia, campionat de unde va proveni cea mai mare parte dintre jucătorii care urmează să ajungă la CFR Cluj în această vară. Unul dintre posturile cele mai sensibile este cel de fundaş stânga, acolo unde CFR are nevoie de un jucător capabil să facă bine atât faza defensivă, cât şi să urce suficient de mult pentru a furniza pase eficiente pentru coechipierii săi. După accidentarea lui Edimar, Panin şi Veloso sunt singurele soluţii ale "feroviarilor" pentru acest final de sezon. Veteranul lotului clujean alternează meciurile bune cu cele mediocre, în timp ce brazilianul a revenit cu greu după problemele la spate pe care le-a avut.

Unul dintre numele avansate de presa portugheză este cel al brazilianului Maykon, de la Pacos de Ferreira. Fotbalistul a confirmat că se află în negocieri cu echipa clujeană. "Am fost abordat de cei de la CFR Cluj şi sunt interesat să joc în România. Rămâne de văzut cum vor continua negocierile", a precizat Maykon ieri, pentru ZIUA de CLUJ. Jucătorul ar urma să vină liber de contract şi, conform cotidianului A Bola, va primi 200.000 de euro la semnătură şi un salariu de 200.000 de euro în fiecare din următorii patru ani. "Aflat la echipă din 2009, este extrem de apreciat şi unul dintre artizanii evoluţiei bune a echipei în acest campionat. Jucătorul şi-a dorit mereu să facă un pas înainte în carieră şi are posibilitatea de a-şi câştiga independenţa financiară. În România îl aşteaptă un contract până în 2015", notează publicaţia portugheză. Fotbalistul de 27 de ani poate evolua atât ca fundaş, cât şi ca mijlocaş stânga, a bifat 26 de meciuri în acest sezon în toate competiţiile şi este cotat la 1,4 milioane de euro. Alt jucător brazilian aproape de a încheia o înţelegere cu CFR este fundaşul dreapta brazilian Lionn, aflat în proprietatea celor de la Vitoria Guimaraes. Aflat de trei ani sub contract cu clubul fostului "feroviar" Tony, Lionn nu a reuşit să îşi câştige un loc în echipă şi a fost împrumutat în două rânduri, mai întâi la Olhanense, iar în acest retur, la Rio Ave.

Mai mult, clujenii insistă pe pista Modou Sougou, fotbalist care este dorit la CFR de mai multe luni, încă dinaintea reluării campionatului. Senegalezul echipei Academica Coimbra va deveni liber de contract în această vară şi are şanse mari să semneze cu "feroviarii". Şefii formaţiei din Gruia nu au uitat nici de compartimentul ofensiv, care are nevoie urgentă de întăriri. Una dintre variante este brazilianul Weldon Santos de Andrade, atacant legitimat la Benfica Lisabona. Jucătorul a fost campion al Portugaliei sezonul trecut, însă în această stagiune a adunat doar şase meciuri în campionat, Cupa Portugaliei şi Liga Campionilor. Campania de întărire a lotului nu îi sperie pe actualii componenţi ai echipei "feroviare". "Este normal ca cei din conducere să îşi dorească să întărească echipa, pentru ca anul viitor să tragem din nou la titlu. Eu vreau să rămân în continuare la CFR, nu mă sperie concurenţa", spune atacantul Cristi Bud. 7

Cotele de piaţă ale celor patru jucători, potrivit transfermarkt.de:

Sougou (senegalez, atacant) - 2.300.000 euro
Weldon (brazilian, atacant) - 1.500.000 euro
Maykon (brazilian, fundaş stânga) - 1.400.000 euro
Lionn (brazilian, fundaş dreapta) - 700.000 euro

 

 

Comenteaza