Bucurie de nedescris în Gruia. Omrani a fost eroul serii și a adus calificarea CFR-ului

Bucurie de nedescris în Gruia. Omrani a fost eroul serii și a adus calificarea CFR-ului

“Feroviarii” au reușit să  întoarcă un deficit de două goluri și să se califice în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, după ce atacantul francez a înscris de trei ori în poarta Astanei.

Campionii au început ofensiv partida, însă Murtazayev a adus liniștea în Gruia cu un șut de la distanță, încă din minutul patru. Elevii lui Dan Petrescu s-au repliat repede și au revenit în atac, iar Rondon a lovit transversala în minutul nouă. La câteva secunde, Omrani a pornit o acțiune la centrul terenului, pe care tot el a finalizat-o. Clujenii au continuat să preseze, iar forcingul a dat roade. În minutul 25, același Omrani a marct din nou, cu ajutorul unui adversar care a deviat decisiv. La cealaltă poartă, Araluskis a parat impecabil șutul lui Tomasov. Înaintea pauzei, Vinicius a declanșat nebunia în Gruia, însă golul său a fost anulat, iar după 45 de minute, tabela indica 2-1.

Primele minute din actul secund au fost echilibrate, însă clujenii s-au instalat treptat în jumătatea adversă. Djokovic putea fi eroul “feroviarilor”, însă a ratat trei șanse bune de a marca, în primele 10 minute de la reluare. Rondon a avut și el o bună oportunitate, însă a șutat slab, pe direcția portarului. Clujenii au continuat să preseze, dar acțiunile la poarta lui Eric au devenit din ce în ce mai rare. Totuși, la rampă a ieșit același Omrani, care a reușit tripla în minutul 73, după o execuție elegantă, cu călcâiul. Campionii s-au retras și s-au bazat pe intervențiile lui Arlauskis, care a înschis poarta. Astfel, CFR Cluj s-a impus cu 3-1 (3-2 general) și s-a calificat în turul secund al Ligii Campionilor.

Echipe de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Djokovic, Bordeianu, Culio – Deac (Hoban '86), Rondon (Costache ‘66), Omrani (Pereira '84)

Astana: Eric – Rukavina, Postnikov, Simunovic, Beysebekov (Anicic ‘82)– Longvinenko – Tomasov (Mubele ‘62), Maevski, Sigurjonsson (Janga ‘82), Murtazayev - Rotariu

Pentru “feroviari” urmează meciul din runda cu numărul doi a Ligii 1, împotriva nou-promovatei Academica Clinceni.

Comenteaza