Bucurie pe Cluj Arena. Universitatea a început cu dreptul play-out-ul

Bucurie pe Cluj Arena. Universitatea a început cu dreptul play-out-ul
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a câștigat cu 2-0 în fața celor de la FC Argeș.

Ca de fiecare dată la jocurile de pe teren propriu, "studenții" au preluat inițiativa încă din primele secunde și au transmis un semnal clar adversarilor. Mai mult, Filip a semnat prima ocazie în minutul 3, când a fost lansat bine, dar șutul său a fost respins de Micle în corner (3). Clujenii au continuat să aibă posesia și în următoarele minute, dar majoritatea acțiunilor s-au oprit în treimea oaspeților, la momentul pasei decisive.

După momente în care ritmul jocului a părut în scădere, singurul eveniment notabil fiind un șut expediat de Calcan și reținut în doi timpi de Gorcea, "Șepcile roșii" au crescut din nou presiunea. În minutul 33, în urma unui corner Marius Constantin a respins de pe linia porții. Balonul l-a lovit în braț pe fundașul celor de la FC Argeș, dar jocul a continuat după ce arbitrul s-a consultat cu cei din camera VAR.

Imediat, Remacle s-a trezit într-o poziție excelentă după un șut deviat al lui Chipciu, dar l-a luat la țintă pe Micle (37). Belgianul s-a revanșat la intrarea în prelungiri când același Chipciu l-a lăsat cu poarta goală în față și a deschis scorul. Așadar, la pauză Universitatea Cluj conducea cu 1-0.

Chiar dacă după revenirea pe gazon, jocul ambelor echipe a părut de multe ori haotic, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău nu au pierdut controlul. Piteștenii s-au bazat doar pe mingi lungi ce îl aveau ca destinatar pe Garita, în timp ce clujenii s-au străduit să joace la firul ierbii. După mai bine de o oră de joc, Thiam a luat o acțiune pe cont propriu, a depășit doi apărători, dar șutul său a fost prins de Micle (63).

Același Thiam a scăpat singur spre poartă 8 minute mai târziu, balonul a trecut de goalkeeper-ul oaspeților, însă a fost respins imediat de un fundaș (71). Deși au părut lipsiți de inițiativa ofensivă, jucătorii de la FC Argeș au dat emoții gazdelor în ultimul sfert de oră al partidei. Șutul bun de la distanță trimis de Calcan și respins acrobatic de Gorcea (78) a dat tonul, iar oaspeții au forțat un posibil gol egalizator.

În prelungiri, "studenții" au trecut cu bine peste un moment tensionat cauzat de o intrare dură asupra lui Oancea, iar imediat au inițiat un nou atac. Tescan a scăpat spre poarta lui Micle și a înscris ajutat și de bară, declanșând fiesta pe Cluj Arena. Universitatea învinge FC Argeș, scor 2-0, și ține aproape de primele clasate din play-out.

Comenteaza