Calificare în "Final 4" la Australian Open. Cu cine va juca Halep

Calificare în
Simona Halep s-a calificat în semifinalele Australian Open, după ce a trecut în două seturi, 6-3, 6-2 de Karolina Pliskova, Cehia, favorită 6 a turneului de la Melbourne şi o va întâlni în faza următoare pe Angelique Kerber, locul 16 WTA.

Meciul din sferturile de finală nu a început tocmai bine pentru Simona Halep. Karolina Pliskova a servit perfect în primul game şi a profitat de erorile liderului mondial pentru a reuşi primul break al jocului. La 3-0 pentru sportiva din Cehia, Halep şi-a câştigat serviciul după ce a salvat o minge de break.

A urmat o serie perfectă a Simonei Halep. Sportiva din Constanţa a jucat aproape fără greşeală şi a reuşit o serie de 6 game-uri consecutive, impunând-se cu 6-3, după 38 de minute de joc. Statistica a arătat că Halep a avut 12 lovituri câştigătoare în primul set, faţă de 7 reuşite de sportiva din Cehia.

Setul secund a început cu Halep la serviciu. Românca s-a impus după ce a salvat două mingi de break ale Pliskovei şi a făcut imediat şi break-ul după ce reverul cehoaicei a ajuns mult în afara suprafeţei de joc. Karolina Pliskova a reuşi să câştige primul game după 9 jocuri consecutive câştigate de Halep.

Până la final Halep a mai pierdut doar un singur game şi s-a impus în setul secund cu 6-2. Meciul s-a încheiat după o oră şi 12 minute. Despre confruntarea din semifinale, cu Angelique Kerber, fost lider mondial, Simona ştie că nu va fi foarte asemănătoare cu meciul de miercuri.

"Cu Kerber va fi un meci diferit, pentru că se deplasează bine, nu greşeşte şi pune multe mingi înapoi în teren. Trebuie să fiu calmă, să alerg mult şi să încerc să închid punctele cât mai repede. Nu vreau să mă gândesc neapărat la rezultat. Darren mă ajută să mă relaxez în timpul şi înaintea meciurilor. Îi mulţumesc pentru asta", a declarat Halep.

Pentru calificarea în semifinalele turneului de la Melbourne Simona Halep va încasa un cec în valoare de 880.000 de dolari australieni (573.000 de euro) şi va primi 780 de puncte în clasamentul WTA.

Comenteaza