Calificare în stil de campioană: CFR e la un pas de grupele Champions League

Calificare în stil de campioană: CFR e la un pas de grupele Champions League
„Feroviarii” s-au impus aseară pe terenul cehilor de la Slovan Liberec şi sunt calificaţi în play-off-ul celei mai importante competiţii din lume. Clujenii mai au un hop de trecut până la grupe.

După 1-0 la Cluj, "ceferiştii" s-au impus pe terenul lui Slovan, scor 2-1, şi au ajuns în play-off-ul Ligii Campionilor. Pantelis Kapetanos şi Modou Sougou au marcat golurile formaţiei clujene, iar echipa alb-vişinie este aproape de o nouă participare în Champions League.

„Vom fi mai precauţi, dar vreau ocazii şi vreau să marcăm", spunea antrenorul Ioan Andone înaintea returului cu Slovan Liberec. Şi totul i-a ieşit „Fălcosului", care este acum la un singur pas de grupele Ligii Campionilor. Cehii au început meciul cu avântul unei echipe naive împinsă de la spate de galerie, una dintre cele mai pătimaşe din Cehia, dar CFR-ul a fost mai periculoasă şi a fost la un pas să reducă la tăcere fanii gazdelor, la pătrunderea lui Pantelis Kapetanos (3). Titularizat din nou de Andone, Bastos a arătat că este în formă şi a tras şi el un semnal de alarmă, cu un şut de la distanţă, dar portarul cehilor a reţinut mingea. Chiar şi aşa, Slovan a continuat să spere şi s-a luptat pentru fiecare minge, iar Breznanik a tras din unghi, însă Felguerias a respins în corner (25). A ieşit apoi la rampă Sural, cel mai în formă fotbalist al cehilor, dar Felgueiras a fost din nou la post şi a respins balonul. Gazdele au început să pună şi mai multă presiune pe „ceferişti", iar formaţia lui Andone a cedat complet iniţiativa, dar s-a apărat exact şi nu le-a oferit prea multe oportunităţi adversarilor. În schimb, campioana României a lovit la momentul potrivit, necruţător, iar eroul s-a numit încă o dată Pantelis Kapetanos. Grecul s-a desprins din marcaj la o centrare trimisă de Bastos, s-a înălţat şi l-a executat pe Bicik cu o lovitură de cap marcă înregistrată (45).

Planurile lui Andone păreau că se concretizează, dar gazdele au revenit şi mai motivate de la cabine. Sural a avut nevoie de o singură şansă şi a restabilit egalitatea, plasând o minge pe lângă Felguerias (58), iar campioana Cehiei a început să creadă din nou în calificare. Camora a comis o eroare care putea să-i coste pe clujeni un nou gol, dar asistentul a semnalizat offside la acelaşi Sural. Andone a mutat defensiv, a renunţat la Bastos şi l-a trimis în teren pe Gabi Mureşan, nerefăcut complet după o accidentare, în speranţa că va reuşi să echilibreze mijlocul terenului. Gazdele au presat tot mai mult, dar au lăsat şi spaţii de contraatac pentru clujeni. Sougou a fost la un pas să lovească decisiv, dar a tras pe lângă poartă, după o incursiune în dreapta (71). Slovan a riscat totul în ultimul sfert totul. Tehnicianul Silhavy a făcut semne disperate elevilor săi pentru a urca cu toate liniile în faţă, iar CFR-ul a intrat în corzi. Bara l-a salvat pe Felgueiras la şutul lui Morozenko (76), după care portughezul a avut o paradă de zile mari la devierea cu capul a lui Liulka (77).

Forsingul gazdelor s-a stins pe final, iar clujenii au terminat partida în stil de mare campioni. Sougou a înscris din centrarea lui Viorel Nicoară în prelungiri (94). Elevii lui Andone mai au de trecut un singur hop pentru a ajunge în Champions League.
Felguerias, "îngerul păzitor"

Mario Felgueiras a făcut un meci de zile mari la Liberec şi încet-încet îl face uitat pe Beto, goalkeeper-ul din sezonul trecut. Fostul portar al Braşovului a închis poarta în repriza secundă şi a avut mai multe intervenţii salvatoare în faţa cehilor, apărând tot ce a fost pe spaţiul porţii. Felguieras s-a şi accidentat uşor în timpul jocului, dar Andone l-a păstrat în teren.

Slovan Liberec - CFR Cluj 1-2 (0-1)


Au marcat: Sural (58) / Kapetanos (45<1), Sougou (94)
Stadion: Slovan, Spectatori: 6000

CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Rada, Camora - Vass (Ronny, 78) , Sare - Sougou, Bastos (Mureşan, 60), Edimar (Nicoară, 84) - Kapetanos
Antrenor: Ioan Andone

Slovan: Bicik - Lyulka, Kelic, Karisic (Nezmar, 76), Fleisman - Vacha, Bosancic, Janu (Morozenko, 54),Breznanik - Sural, Blazek (Hadascok, 66)
Antrenor: Jaroslav Silhavý

Cartonaşe galbene: Sural (46), Blazek (63), Kelic (78) / Rada (78)
Au arbitrat: Serge Gumienny (Belgia) - Frank Bleyen (Belgia), Kristof Meers (Belgia)

 

Comenteaza