Calificarea la EURO 2020 e în pericol. România a fost egalată în prelungirile jocului cu Norvegia

Calificarea la EURO 2020 e în pericol. România a fost egalată în prelungirile jocului cu Norvegia
| Foto: mediafax.ro

“Tricolorii” conduși de Cosmin Contra au pierdut două puncte importante pe prorpiul teren, după ce au încheiat la egalitate jocul cu nordicii, scor 1-1, într-o partidă în care Pușcaș a ratat un penalty. 

Prima parte a partidei de pe Arena Națională a fost una echilbrată în cea mai mare parte, cu un plus pentru norvegieni. Scandinavii au avut prima ocazie a partidei, însă Tătărușanu a scos mingea trimisă de Odegaard. “Tricolorii” au răspuns imediat, pe contraatac, însă Mitriță a șutat paralel cu poarta. Nordicii au continuat să pună presiune, însă fără să amenințe poarta României, în timp ce elevii lui Contra s-au mulțumit să aștepte în propria jumătate. În ultimele secunde ale reprizei, Mitriță a avut o nouă ocazie bună, după o acțiune personală, însă scorul pauzei a fost 0-0.

“Tricolorii” au ieșit mai montați de la cabine și au început în forță actul secund. La șase minute de la reluare, Bancu a obținut un penalty. Pușcaș și-a asumat răspunderea executării, însă atacantul naționalei a tras slab, iar Jarstein a respins. Totuși, România avea să înscrie 10 minute mai târziu, când cel mai bun om de pe teren, Mitriță a marcat, după o acțiune purtată pe cont propriu. După deschiderea scorului jocul a căpătat ritm, iar norvegienii s-au aruncat în atac. Defensiva României a rezistat, iar “tricolorii” puteau chiar majora diferența, însă Andone a lovit bara. Forcing-ul nordicilor nu a durat prea mult, iar românii au fost mai acitivi. Totuși, când totul părea decis, norvegienii au egalat prin Sorloth, care a stabilit scorul final, 1-1.

Echipe de start:

România: Tătărușanu – Benzar, Rus, Nedelcearu, Bancu – Marin, Anton (Bordeianu ‘84) – Deac, Stanciu, Mitriță (Nistor ‘79) – Pușcaș (Andone ‘62)

Norvegia: Jarstein – Elabdellaoui, Hovland, Ajer, Aleesami – Johansen (Sorloth ‘46), Berge, Henriksen (Normann '81), Selnaes (Johnsen ‘67) – King, Odegaard

Comenteaza