Campioana are un nou plafon salarial: "Nu mai există sume astronomice. Am intrat într-o normalitate"

Campioana are un nou plafon salarial: "Nu mai există sume astronomice. Am intrat într-o normalitate"
| Foto: facebook.com/cfr1907

CFR Cluj a redus serios cheltuielile pentru a putea respecta fair play-ul financiar impus de UEFA.

Dacă în anii trecuți jucătorii formației din Gruia erau remunerați cu sume exorbitante, iar o parte dintre cei mai bine plătiți fotbaliști din campionat nici nu prindeau lotul, conducerea campioanei a schimbat strategia.

Forțați de fair-play-ul financiar, care i-ar putea sancționa chiar cu excluderea din competițiile europene, șefii CFR-ului au impus un plafon salarial de 15.500 de euro lunar, explică președintele clubului, Cristi Balaj.

"Nu mai există acele salarii care existau în trecut de 40 de mii de euro. Atunci când vin jucătorii, indiferent de unde vin și de numele lor, respectăm fair play-ul financiar, care ne-a fost impus și aici vorbim și de contracte limite nu putem depăși sume.

(n.r. – Care e contract limită acum?) 15.500 de euro pe lună. Respectăm fair play-ul financiar. Nu mai există acele sume astronomice. Am intrat într-o normalitate. Noi în paralel trebuie să creștem veniturile. Nu faci un club sustenabil doar reducând cheltuielile. Nu neapărat salariile erau o problemă.

Era o problemă majoră pentru că erau sume exorbitante și aici s-a muncit. Probabil ca într-un an de zile vom ajunge la o normalitate, dar trebuie să ne concentrăm pentru creșterea veniturilor.

Creșeterea veniturilor o facem din creșterea de jucători, sponsori, veniturile făcute de departamentul marketing și din banii de la UEFA și bineînțeles de la spectatori", a explicat oficialul clubului clujean pentru Fanatik.

Comenteaza