Campioana, de nerecunoscut în Oltenia. CFR a fost învinsă de FC U Craiova

Campioana, de nerecunoscut în Oltenia. CFR a fost învinsă de FC U Craiova
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătită de Dan Petrescu a pierdut în fața echipei din Bănie, scor 3-1, în etapa a doua a Superligii.

Oltenii au început mai bine partida, au dominat la capitolul posesie și au încercat să își impună jocul. Mai mult, Negru a fost aproape de gol în minutul 8, când a fost blocat în ultima clipă de Bălgrădean.

Deși campioana nu a impresionat în ofensivă, "feroviarii" au fost cei care au deschis scorul. Găsit excelent de Păun, cu o pasă care a pus pe picior greșit întreaga defensivă a gazdelor, Deac l-a lobat elegant pe Popa pentru 1-0 (15).

Așa cum a obișnuit, CFR Cluj a redus din turație după gol, în timp ce elevii lui Marius Croitoru au căutat egalarea. În cele din urmă, eforturile oltenilor au fost răsplătite, iar în urma unei acțiuni în flancul drept, Bauza a întors în centrul careului pentru Van Durmen, care l-a învins pe Bălgrădean (32).

Ultimele minute ale reprizei au mai adus câte o ocazie de fiecare parte. Mai întâi Bauza a finalizat alături o acțiune personală (43), în timp ce Debeljuh, scăpat singur, nu a reușit să treacă balonul pe lângă Popa (45+2). Astfel, scorul pauzei a fost 1-1.

Deși Dan Petrescu a trimit forțe proaspete în ofensivă după revenirea de la cabine, craiovenii au fost cei care au dat lovitura. La un minut de la reluare, Negru a centrat excelent pentru Baeten, Bălgrădean a respins lovitura de cap a belgianului, însă nu l-a mai putut bloca și pe Compagno, care și-a adus echipa în avantaj (46).

"Feroviarii" nu au avut replică la jocul oltenilor, iar Bălgărdean a intervenit din nou salvator în fața lui Baeten (48). Trupa lui Dan Petrescu nu a contat în atac, în timp ce gazdele au pus presiune constant pe o defensivă ce a părut nesigură de cele mai multe ori.

Abia la jumătatea reprizei poarta lui Popa a fost pusă în pericol, însă tânărul goalkeeper a respins lovitura de cap trimisă de Petrila (66). Totuși, tot oltenii au fost cei care au mai marcat. În minutul 72, Achim a speculat un moment de neatenție al apărării clujene, i-a pasat lui Van Durmen, care a reușit dubla.

Astfel, la capătul unui meci în care "feroviarii" au fost dominați la toate capitolele, FC U Craiova s-a impus cu 3-1 și i-a provocat campioanei prima înfrângere din noul sezon al Superligii.

Comenteaza