Campioana României întâlnește campioana Germaniei în EuroCup. Ratiopharm Ulm, din nou în BT Arena

Campioana României întâlnește campioana Germaniei în EuroCup. Ratiopharm Ulm, din nou în BT Arena
| Foto: euroleaguebasketball.net

Echipa clujeană întâlnește o cunoștiință mai veche, în cea de-a șasea etapă a grupelor competiției continentale.

Având același record după primele 5 runde, 4-1, U-BT Cluj-Napoca și ratiopharm Ulm se duelează pentru a rămâne pe primele locuri în Grupa B din EuroCup. Cele două formații se cunosc bine, după ce s-au mai întâlnit sezonul trecut, când oaspeții de miercuri au câștigat ambele înfruntări, 84-81 la Cluj și 91-71 la Ulm.

Totuși, față de stagiunea precedentă, ratiopharm sosește în BT Arena, din postura de campioană a Germaniei. Echipa promovată în Bundesliga în 2006 a reușit în sezonul trecut cea mai mare performanță din istoria clubului, după ce a trecut de Alba Berlin și Bayern Munchen, ambele angrenate în Euroligă, dar și de Telekom Baskets Bonn pentru a-și adjudeca primul titlu.

Pe banca tehnică a celor de la ratiopharm Ulm a rămas tot Anton Gavel, care are la dispoziție, pe lângă sportivii autohtoni, jucători din Spania, Austria, Brazilia, Statele Unite sau Panama.

De remarcat e Juan Nunez, cel care a dus victoria lui Ulm la Cluj, dar și Dakota Mathias, care s-a transferat de la Tenerife, după ce a evoluat anterior în NBA la Memphis Grizzlies și Philadelphia 76ers.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și ratiopharm Ulm este programată miercuri, 8 noiembrie, de la 19:00.

Comenteaza