Campioana României la baschet rămâne fără căpitan: ”Momentul retragerii a venit și pentru mine”

Campioana României la baschet rămâne fără căpitan: ”Momentul retragerii a venit și pentru mine”
Căpitanul de la U-BT Cluj, Tudor Jucan, proaspăt campion cu ”studenții”, și-a anunțat retragerea din baschet.

Power Forward-ul de 34 ani a pus punct carierei sportive la doar 3 zile de la câștigarea titlului cu U-BT Cluj, primul pentru "studenți" după o pauză de 6 ani, și al cincilea din palmares. El a cucerit totodată Cupa și Supercupa României cu ardelenii în acest sezon.

"Așa cum orice început are un sfârșit și în viață nimic nu e permanent, vine acel moment în viața fiecărui sportiv cand își anunță retragerea. Dupa 21 ani plini de baschet, din care 14 în prima ligă, a venit acel moment și pentru mine.

Sunt satisfăcut că ma retrag de la echipa Clujului, dar nu pot să uit numeroasele reușite la echipele la care am performat, CS Gaz Metan Mediaș și BC Targu-Mureș.

Azi (luni - n . red.), când încep o nouă etapă a vieții mele, țin să mulțumesc fanilor pentru că m-au motivat mereu să fiu mai bun. Îi multumesc lui Silvă (Mihai Silvășan - n. red.) pentru că mi-a dat șansa să mă retrag cu 3 trofee câștigate anul acesta, și mă bucur că la finalul carierei mele de sportiv am fost alaturi de el la începutul carierei sale in antrenorat. Nu pot decât să sper că noul meu drum va fi cel puțin la fel de frumos ca și cel care se încheie", a spus fostul căpitan al clujenilor, Tudor Jucan, într-o postare de pe contul său de facebook.

De-a lungul carierei, Jucan a mai evoluat la Gaz Metan Mediaș (2004-10) și BC Mureș (2012-13). Fostul baschetbalist a îmbrăcat tricoul echipei U-BT între 2003 și 2004, respectiv 2014 și până acum.

Urmărește emisiunea ZIUAlive din 20 februarie 2017, în care Tudor Jucan și Dorin Pintea au vorbit despre finala Cupei României de la Sibiu, cu BC Mureș, câștigată de ardeleni cu 79-78.

Comenteaza