Campioana U-BT a transferat un jucător de la Galatasaray

Campioana U-BT a transferat un jucător de la Galatasaray
Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj, a bătut palma cu tânărul jucător de naționalitate română și turcă Kiliç Karakuş.

Karacuș joacă pe postul de fundaș (poziția 2), are 1,96 metri înălțime și este născut în 24 iunie 2000.

"E un jucător român născut în Turcia, care a jucat pentru România la Under 16. El vine de la Galatasaray, a fost în rosterul de Euroliga, este un jucător talentat care va aduce competiție în sânul echipei și va ridica atât nivelul tinerilor din echipa de seniori, cât și al echipelor noastre de Under 18 și Liga I", a declarat antrenorul campioanei, Mihai Silvășan, pe site-ul clubului.

Karakuş este un produs al școlii clubului turc Darüşşafaka Doğuş, iar în ultimul sezon a fost recrutat de Galatasaray Istanbul. În luna martie, profitând de accidentările a doi jucători importanți ai Galatasaray, Karakuş a fost trecut pe foaia de joc în Euroligă, însă nu a prins niciun minut de joc.

Karakuș a evoluat în Naționala U16 a României. Baschetbalistul de 17 ani va fi în lotul de seniori al "studenților", însă va evolua și în echipa de Liga I și în cea de Under 18. Sportivul este deja la Cluj-Napoca împreună cu ceilalți jucători.

Comenteaza