Campion mondial la 17 ani! David Popovici a scris istorie la Budapesta

Campion mondial la 17 ani! David Popovici a scris istorie la Budapesta
| Foto: g4media.ro

David Popovici a scris istorie la Budapesta, fiind primul român care a devenit campion mondial la natație. Tânărul de 17 ani a câștigat medalia de aur la proba de 200 de metri liber la Campionatul Mondial din Ungaria. 

Timpul reușit de David este al 4-lea din istoria probei. Campionul le-a mulțumit fanilor din România. Acesta intră în competiţie şi la seriile de la 100 de metri liber.

Sportivul român a câștigat cursa cu timpul 1 minut 43 de secunde și douăzeci și una de sutimi, un nou record mondial de juniori. El a fost urmat de un sportiv sud-coreean și de un britanic. Popovici este chiar la debutul său la un Campionat Mondial de seniori în bazin olimpic.

Din tribune l-au urmărit, cu sufletul la gură, părinții, antrenorul său, Adrian Rădulescu și președintele Federației Române de Natație, Camelia Potec.

Clasamentul în finala probei de 200 de metri liber de la Mondialele din Ungaria
1. David Popovici - 1:43.21
2. Sunwoo Hwang - 1:44.47
3. Tom Dean - 1:44.98

Imediat după ce a terminat cursa, David Popovici a recunoscut că este extenuat. „Cred că ceea ce m-a făcut să înot atât de repede a fost gândul că oamenii pe care îi iubesc se uită la mine și că cei de acasă cred în mine”, a declarat David. "M-am gândit la voi toți. Vă mulțumesc!", a postat tânărul campion mondial pe Facebook, alături de steagul României. 

Performanța istorică stabilită de adolescentul român a stârnit un număr mare de reacții și în presa internațională, scrie digisport.ro. Publicația americană Swimming World Magazine este de părere că este la fel de talentat precum celebrii Michael Phelps (36 de ani) și Ian Thorpe (39 de ani), două nume uriașe în natație.

Comenteaza