Campionat European de Atletism la Cluj. Evenimentul ar putea fi organizat în premieră în România

Campionat European de Atletism la Cluj. Evenimentul ar putea fi organizat în premieră în România
| Foto: facebook.com.fratletism

Președintele federației, Florin Florea, s-a întâlnit la finalul săptămânii trecute cu mai mulți reprezentanți ai forului european și a discutat posibilitatea orgănizării competiției la Cluj. 

În ultimii ani, Cluj-Napoca a devenit un pol important al sportului, la nivel național și continental. După ce în oraș s-au disputat Campionatul European de Gimnastică, o grupă la Eurobasket în 2017, dar și mai multe meciuri de Fed Cup și Cupa Davis, a venit momentul ca atletismul să revină în prim-plan.

În 2023, la Cluj s-ar putea organiza Campionatul European de Atletism pentru juniori sub 20 de ani. Președintele FR Atletism, Florin Florea a avut deja mai multe discuții cu reprezentanții EAA (European Athletic Association), cărora le-a prezentat infrastructura de la Cluj.

“Am avut o prezentare a facilităților din Cluj, am avut alături de noi și un reprezentant al consiliului local. Ne dorim să facem din capitala Transilvaniei un pol al atletismului european. Avem mult de muncă, e însă un proiect frumos și până pe 30 septembrie trebuie să ne depunem oficial candidatura și garanțiile de rigoare. În 2020 se va alege orașul organizator, momentan sunt șase țări care și-au arătat interesul.

Avem șanse reale, ceea ce ar însemna să fim în premieră la masa organizatorilor de competiții majore. Probabil vor fi spre 2000 de atleți la Cluj. Ne dorim să organizăm și alte evenimente de top, un European de tineret și poate mai sus, dar lucrurile trebuie luate pas cu pas și creată întâi o cultură pentru atletism la Cluj și în România, iar oamenii să vină la show pe stadion”, a declarat Florea, potrivit gsp.ro.

În iunie, la Cluj-Napoca s-a disputat cea de-a 64-a ediție a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României.

 

Comenteaza