Campionat nou, obiceiuri vechi. CFR Cluj a câștigat la limită în prima etapă din Superligă

Campionat nou, obiceiuri vechi. CFR Cluj a câștigat la limită în prima etapă din Superligă
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătită de Dan Petrescu s-a impus în fața Rapidului cu scorul preferat al antrenorului, 1-0.

Pe un fond sonor asigurat de galeria oaspete, trupa din capitală a avut prima ocazie încă din minutul 3, când Crepulja a trimis alături cu un șut din marginea careului. Treptat, "feroviarii" au pus stăpânire pe balon, în timp ce elevii lui Adrian Mutu au preferat acțiuni în viteză.

După ce primul sfert de oră s-a scurs, clujenii au avut prima ocazie, însă Moldovan și-a salvat echipa la șutul lui Petrila. Totuși, din cornerul rezultat, Yuri a înscris și i-a adus pe campioni în avantaj.

Imediat, mecanismul defensiv al CFR-ului s-a pus în funcțiune și a blocat încă de la centrul terenul acțiunile Rapidului. Chiar dacă nu au fost amenințați de ofensiva echipei din capitală, nici "feroviarii" nu au reușit să creeze pericol în cea de-a doua parte a reprizei.

Un șut trimis de Petrila și respins de Iacob a fost singura oportunitate a campioanei după gol. Repriza s-a încheiat așa cum a început cu o ocazie a bucureștenilor, semnată de această dată de Alex Ioniță, care l-a întins pe Bălgrădean. Astfel, scorul pauzei în Gruia era 1-0.

La revenirea de la cabine, meciul a avut un ritm bun, însă au lipsit fazele de poartă. Prima ocazie de a înscrie a venit abia la jumătatea reprizei, când Deac l-a pus la încercare la Moldovan, însă goalkeeper-ul Rapidului a respins peste transversală (65).

Campioana a continuat să domine, dar fără mari realizări în plan ofensiv. Odată cu trecerea timpului, "feroviarii" au făcut un pas înapoi, iar formația din capitală a preluat inițiativa. CFR Cluj a fost din nou aproape să treacă prin momente complicate în prelungiri, însă Bălgrădean a apărat un penalty acordat după consultarea VAR-ului, iar "feroviarii" s-au impus cu 1-0. 

Comenteaza