Campionatele Europene de gimnastică, anulate din cauza pandemiei

Campionatele Europene de gimnastică, anulate din cauza pandemiei

Uniunea Europeană de Gimnastică anulează Campionatele Europene de gimnastică artistică, de gimnastică ritmică şi de trampolină din acest an.

Europenele feminine de gimnastică artistică erau programate la Paris, între 30 aprilie şi 3 mai, cele masculine erau prevăzute la Baku, în perioada 27-31 mai, Europenele de trampolină urmau să aibă loc la Goeteborg (Suedia), în intervalul 7-10 mai, iar Europenele de gimnastică ritmică trebuiau să aibă loc la Kiev, între 21 şi 24 mai.

Decizia Uniunii Europene de Gimnastică (UEG) de a anula campionatele vine în urma restricţiilor de circulaţie în contextul pandemiei, deşi iniţial forul continental avea în vedere organizarea lor cu măsuri stricte de siguranţă,

UEG asigură că va lucra cu determinare pentru a găsi soluţii viabile pentru toate aceste evenimente, pe care intenţionează să le mute în a doua parte a anului şi va colabora pentru acest lucru cu comitetele locale de organizare pentru găsirea unor date noi, mai multe informaţii urmând să fie publicate la finalul lunii aprilie.

Totodată, a fost informată Federaţia Internaţională de Gimnastică, având în vedere că aceste competiţii europene erau şi turnee de calificare la JO. S-a cerut, astfel, o realocare a locurilor cotă pentru gimnaştii europeni.

''Principala noastră preocupare este siguranţa şi bunăstarea gimnaştilor, a anturajului lor, a fanilor şi a partenerilor noştri. Având în vedere situaţia de azi, considerăm că amânarea acestor evenimente importante este cea mai bună soluţie'', a declarat preşedintele UEG, Farid Gaibov.

Comenteaza