Campionatul Mondial 2022. Meciul Qatar - Ecuador dă startul turneului final

Campionatul Mondial 2022. Meciul Qatar - Ecuador dă startul turneului final

Cea de-a 22 ediție a competiției internaționale debutează, așa cum a obișnuit în ultimii ani, cu un meci al țării gazdă.

Pentru prima dată după ediția din 1934, care a avut loc în Italia, gazda Campionatului Mondial este și debutantă în cadrul turneului. Qatar va da startul turneului final într-un meci contra Ecuadorului, care va avea loc pe stadionul "Al-Bayt", din Al Khor. Vezi cotele Superbet ale echipelor de la Mondial şi alege-ţi favorita!

Pentru cele două reprezentative va fi al doilea duel direct, după cel din octombrie 2018. Atunci, Qatar și Ecuador se întâlneau într-un joc amical, selecționata asiatică se impunea cu 4-3, grație golurilor marcate de Akram Afif, Almoez Ali (2) și Hasan Al-Haydos. Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Succesul contra ecuadorienilor reprezintă singura victorie a naționalei din Qatar împotriva unei rerpezentative din America de Sud. În rest, gazdele Campionatului Mondial au suferit de-a lungul timpului 5 înfrângeri și au reușit două rezultate de egalitate cu echipe precum Chile, Paraguay, Columbia, Peru, Argentina sau Brazilia.

Dacă Qatar debutează la un Campionat Mondial, ecuadorienii bifează cea de-a patra prezență. În 2002 și 2014 au fost eliminați încă din faza grupelor, în timp ce în 2006 au ajuns până în optimile de finală. În cele 10 meciuri pe care le-a disputat la Campionatul Mondial, naționala Ecuadorului a reușit 4 victorii, o remiză și 5 eșecuri.

Partida dintre Qatar și Ecuador, care va deschide Campionatul Mondial 2022 este programată duminică, 20 noiembrie, de la 18:00.

Comenteaza