Campionii de la U-BT Cluj în echipament roz au strâns aproape 30.000 de lei pentru lupta împotriva cancerului

Campionii de la U-BT Cluj în echipament roz au strâns aproape 30.000 de lei pentru lupta împotriva cancerului
| Foto: DigiSport

Jucătorii campioanei U-BT Cluj-Napoca au purtat din nou echipament complet roz la meciurile cu CSM CSU Oradea (82-55) și Dinamo (82-60), din Liga Națională. 12 tricouri purtate de jucători au fost scoase la licitație, iar banii au fost donaţi unei asociații care luptă împotriva cancerului la sân. 

Baschetbaliştii de la U-BT Cluj-Napoca au renunțat la echipamentul alb și negru pentru aceste două jocuri, pentru a marca lupta împotrva cancerului la sân. După meciul cu Dinamo, 12 tricouri purtate de jucători au fost scoase la licitație, iar clubul a strâns aproape 30.000 de lei.

Suma strânsă a fost donată unei asociații care luptă împotriva cancerului la sân. Prin această campanie, U-BT Cluj-Napoca încearcă să tragă un semnal de alarmă cu privire la cât de periculoasă este această boală necruțătoare. 

Managerul de marketing al echipei U-BT Cluj-Napoca, Simona Oțel, a vorbit despre importanța campaniei pe care clubul a demarat-o în luna octombrie: "Publicul nostru este în proporție de 60% format din bărbați. Era important ca în luna roz să facem o campanie de conștientizare (...)

În istoria clubului, jucătorii n-au purtat niciodată alte culori în afară de alb și negru. Acesta era un prilej foarte important pentru a susține această campanie și pentru a sublinia importanța evenimentului. Jucătorii au fost foarte receptivi, s-a creat o super emulație și ne-a venit ideea să scoatem tricourile la licitație. Sunt unice și le-am scos la licitație ca să strângem niște bănuți pentru federația care luptă împotriva cancerului la sân.

În total am strâns aproape 30.000 de lei pentru 12 echipamente scoase la licitație. Banii au mers direct în contul unei asociații. Implicarea jucătorilor ne-a ajutat foarte mult, până la urmă ei sunt principalii ambasadori ai clubului", a spus Simona Oțel, pentru Digi Sport.

Comenteaza